13.9 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOctavia Scout, cercetaşul ceh

Octavia Scout, cercetaşul ceh

Octavia Scout este unul dintre modelele nou-apărute pe piaţa auto craioveană, fiind construit pe baza conceptului Octavia Combi 4×4. Cu elemente de design exterior şi interior specifice şi o gardă la sol mărită, încearcă să demonstreze că numele „Scout“ (cercetaş – în traducere) nu a fost ales la întâmplare.

Octavia Scout a văzut lumina reflectoarelor la Salonul Auto de la Paris de anul trecut, când a fost prezentată în premieră mondială. Programată să apară în show-room-uri în primul trimestru al acestui an, în Craiova, Scout a devenit disponibilă din luna august. Pregătită să parcurgă trasee accidentate, Scout are o gardă la sol cu 40 mm mai mare decât Octavia Combi şi cu 16 mm mai mare decât Combi 4×4. Aptitudinile off-road sunt sporite de sistemul de suspensii pentru drumuri grele. Skoda Octavia Scout este prevăzută cu propulsoare pe benzină şi motorină. Motorul 2.0 TDI PD este un diesel care dezvoltă 140 CP, iar 2.0 FSI, propulsor pe benzină, are o putere de 150 CP. Ambele motoare sunt asociate unei transmisii manuale cu şase trepte. Maşina este echipată cu sistemul de tracţiune integrală de la Skoda Auto, iar esenţa angrenajului este ambreiajul multidisc Haldex, montat în faţa punţii spate.

Siguranţă şi dotări

La capitolul siguranţă, echiparea standard include ESP (inclusiv ABS, EBV, MSR, ASR) cu „hill hold control“. Acest lucru înseamnă că, dacă eşti cu maşina pe un deal şi vrei să porneşti din pantă, sistemul imobilizează maşina la pornire fără să îi permită să plece nedorit în spate, la vale. Pentru protecţia ocupanţilor maşinii, Scout dispune de airbag-uri frontale şi laterale, cu opţiune de dezactivare a airbag-ului pasagerului din faţă, centuri de siguranţă cu prindere în trei puncte, pretensionate şi reglabile pe înălţime pentru şofer şi pasager. În cazul nefericit al unui impact, uşile se deblochează automat, alimentarea cu carburant se întrerupe şi se activează luminile de avarie.

La interior, Octavia Scout este echipată standard cu scaune faţă reglabile manual pe înălţime, cu suport lombar, iar bancheta spate este rabatabilă fracţionat 1/3:2/3. Oglinzile exterioare sunt reglabile electric şi încălzite. Modelul beneficiază de Radio-CD & MP3-player „Stream“ cu opt difuzoare, antenă de acoperiş pliabilă, computer de bord cu Maxi-DOT (afişaj digital), torpedou iluminat şi cu climatizare, cotieră faţă cu compartiment de depozitare climatizat, sistem climatronic (instalaţie de aer condiţionat automată, cu distribuţia aerului în două zone), închidere centralizată din telecomandă, volan reglabil pe înălţime şi profunzime. Printre dotările opţionale ale Octaviei Scout se numără senzorii de parcare, duze stropitoare parbriz încălzite, airbag pentru cap, trapă acţionată electric sau faruri cu descărcare în xenon, cu sistem de spălare.

Octavia Scout se poate achiziţiona la un preţ de 26.755 de euro cu TVA inclus, pentru motorizarea diesel, ori 25.243 de euro, varianta pe benzină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS