19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinicalculator marca Raon

Minicalculator marca Raon

Premieră în categoria minicomputerelor – UMPC (computer personal ultramobil) cu display pe verticală. Micul device ce poartă marca Raon are tastele montate sub ecran şi cântăreşte doar 460 de grame, informează pagina de internet www.hit.ro.
În ceea ce priveşte datele tehnice, minicalculatorul foloseşte un procesor AMD Geode LX 900, care poate funcţiona la o frecvenţă de 600 MHz, şi o memorie RAM de 512 MB, maximul fiind 1 GB. Sistemul de operare folosit este un Windows XP Home Edition, UMPC-ul reuşind să ruleze programe de tip office. Display-ul este de 4,8 inch,
touchscreen, la o rezoluţie de 800×600 pixeli. Minicomputerul dispune de Wi-Fi, Bluetooth, iar producătorul a anunţat o durată de viaţă de şase – şapte ore în cazul bateriei standard. Cu baterie suplimentară, UMPC-ul rezistă 11 – 12 ore. Spaţiul de stocare standard este dat de un hard disk de 60 GB, iar opţional, alt hard de 6 GB SSD. Mai trebuie menţionată posibilitatea trecerii de la modul pe verticală a ecranului la cel pe orizontală, ceea ce înseamnă că tastele se vor regăsi pe partea dreaptă a device-ului.

Intel Mobile Metro Notebook pentru doamne

Intel pune la dispoziţie un nou laptop, denumit Inter Mobile Metro Notebook. Prototipul ar putea să intre în producţie spre sfârşitul anului, informează www.hit.ro. Noul laptop Intel este dezvoltat în colaborare cu cei de la Ziba Design, cântăreşte în jur de un kilogram şi beneficiază de cele mai rapide şi mai eficiente componente Intel. În primă instanţă, noul laptop este prezentat în culoarea champagne, iar producătorii îşi propun şi o gamă largă de culori atunci când va fi lansat pe piaţă. Un folder care este ataşat magnetic permite încărcarea wireless a laptopului, căruia i se pot ataşa şi bretele, pentru ca doamnele, cărora le este destinat, să îl poată purta ca pe o poşetă. Tot pentru doamne, consumatorii-ţintă al acestui proiect, Intel propune un design inedit, noul notebook fiind cel mai subţire din lume. Acest laptop are o posibilitate de conectivitate variată, Wi-Fi, EV-DO şi WiMax. Ca echipare standard, noul notebook Intel dispune de un hard disk flash memory, astfel încât autonomia bateriei este de până la 14 ore.

Hard disk de 256 GB pentru laptopuri

PQI a scos de curând pe piaţă un produs destinat notebook-urilor, un solid state hard disk drive compatibil cu toate noile modele de laptopuri, informează site-ul www.hit.ro, care a citat PQI. Hardul, un 2,5 inch Serial ATA, are o capacitate de 256 GB. Acest nou model se anunţă „vârful de lance“ al seriei SSD Turbo+. Compania producătoare a declarat că acest hard disk va îmbunătăţi performanţele oricărui notebook, datorită vitezei de transfer de 60 MB/s. Tot un plus ar fi şi consumul mult mai redus de energie şi longevitatea, compania producătoare declarând că acest device are o viaţă cu zece ani mai lungă decât produsele existente pe piaţă. De asemenea, au fost anunţate şi două produse noi, un ExpressCard de 32 GB şi un Compact Flash. ExpressCard-ul este destinat celor care posedă un MacBook Pros şi pentru noile generaţii de laptopuri care au un slot ExpressCard 34. Compact Flash-ul oferă o memorie de 16 GB, suficientă pentru un back-up al datelor importante, rapidă, cu o viteză de transfer de 38 MB/s, după cum spune producătorul. Aceste produse vor fi disponibile până la sfârşitul lunii următoare. Nu au fost date detalii despre preţuri deoarece se vor percepe diferit taxe pentru fiecare ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS