15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVals în lumea basmului

Vals în lumea basmului

Micuţii balerini de la studioul „Primavera“ au plutit duminică în paşi de vals pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“, într-un spectacol pregătit cu atenţie de Ionela Truşcă.
Spectacolul „Vals în lumea basmului“ a fost deschis de Lucia Ioana Ghivercea, dublă campioană de balet la competiţia de dans 2010, care a avut loc în luna mai, în Croaţia. Un adevărat model pentru prichindeii de la studioul de balet, deja celebra balerină s-a prins în jocul viitorilor dansatori în vârful degetelor. Îmbrăcând straiele Crăiesei a picurat din baghetă magia dansului. Supuşii s-au prins în dansul florilor, au călătorit prin lumea basmului pe ritmuri de vals, fiind răsplătiţi cu aplauze la scenă deschisă. Şi chiar dacă prichindeii s-au fâstâcit, odată ce praful magic al Crăiesei le-a atins aripile, au reuşit să aducă frumuseţea şi inocenţa copilăriei în faţa publicului.
Zânele au dat şi ele fineţe dansului, la braţ cu toată împărăţia, care a ales să îmbrace straie de sărbătoare. Au plutit în lumea basmului şi au reuşit să le încarce sufletul de bucurie părinţilor şi bunicilor.
„Fie că au trei sau au trecut de zece ani, copiii care dau viaţă studioului de balet «Primavera» au ajuns graţie orelor de balet şi a spectacolelor anterioare să se cunoască, să se ajute, într-un cuvânt au devenit prieteni adevăraţi, iar pe mine, care le-am îndrumat şi încă le îndrum paşii, mă consideră mămică de duminică şi cea care le-a insuflat dragostea pentru balet şi le-a dăruit şansa de a apărea în faţa comunităţii drept figuri importante ale scenei lirice craiovene“, a precizat balerina Ionela Truşcă.
Şi când cortina s-a ridicat, visul de a trăi măcar pentru câteva minute în pielea unui dansator adevărat de balet s-a împlinit, odată cu primele aplauze. Durerea, oboseala, emoţiile au dispărut, făcând loc bucuriei date de reuşită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII