15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAPIA controlează terenurile agricole declarate de fermieri

APIA controlează terenurile agricole declarate de fermieri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) efectuează, în această perioadă, controalele la suprafeţele agricole declarate de fermieri în cererile unice de plată pentru anul 2014, informează hotnews.ro.

În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin pe suprafaţă devine neeligibila, avertizează instituţia aflată în subordinea Ministerului Agriculturii.

Pentru ca fermierilor să le fie acordate plăţile directe, ei trebuie să respecte anumite reglementări europene cum ar fi  exploatarea unui teren agricol cu o suprafaţa de cel puţin 1 ha, cu suprafaţa parcelei agricole de cel puţin 0,3 ha. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei este de cel puţin 0,1 ha; respectarea cerintelor de eco-condiţionalitate reglementate prin legislaţia naţională, pe toată suprafaţa agricolă a exploataţiei; respectarea cerinţelor specifice pachetelor de agro-mediu solicitate.

Începând cu anul 2014 au fost implementate şi se verifică, prin control la faţa locului, respectarea cerinţelor legale din domeniile Sănătate publică, sănătatea animalelor şi sănătatea plantelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS