18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

RETETA SAPTAMÂNII

Muschiulet in sos aromat


Ingrediente:


– 2 muschiuleti de porc;


– 1 ceapa potrivita;


– 1 telina mica;


– 1 radacina de pastârnac;


– 50 g de ghimbir proaspat;


– 1 legatura de coriandru verde;


– 6-7 frunze de menta;


– 150 g de unt;


– 200 g de smântâna;


– 1 legatura de patrunjel;


– sare si piper dupa gust.


Mod de preparare:


Se curata telina, pastârnacul si ghimbirul, se spala si se pun la fiert in 500 ml de apa cu putina sare. Când acestea sunt fierte bine, se scurg de apa si se piseaza ca pentru piure, apoi se dilueaza piureul pâna ce consistenta acestuia este precum a smântânii. Se curata muschiuletul de pielite si de tendoane, se spala, se scurge bine de apa si pune sare si piper. Se prajeste apoi in 50 g de unt, intorcându-se pe toate partile, pâna când se rumeneste bine. Se scoate pe un platou si se acopera cu un capac. Se pune in tigaie untul ramas si se caleste la foc mic ceapa tocata marunt, pâna când se rumeneste putin. Se pune peste aceasta crema de legume, se adauga menta, coriandrul si patrunjelul, tocate marunt. Se potriveste de sare si piper si se lasa sosul sa fiarba la foc mic cinci minute. Se ia tigaia de pe foc, se adauga smântâna si se omogenizeaza sosul. Muschiuletul de porc se serveste cald, taiat in felii de circa 1 cm grosime, turnându-se peste acestea sosul aromat.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS