18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCamera copilului - frumos colorata

Camera copilului – frumos colorata

Daca la vârste foarte mici pentru copii extrem de atractive sunt imaginile cu personaje din basme, desene animate, in adolescenta acestea vor fi inlocuite de postere cu actori sau cântareti preferati. Ideile de amenajare a camerei celor mici sunt numeroase, mai ales ca va trebui sa se tina cont de vârsta copilului, dar si de culorile ce li s-ar potrivi.


Familiile care au copii trebuie sa acorde o atentie speciala si camerei celor mici, care sa corespunda intru totul vârstei, deci sa fie decorate cât mai placut. Si cum in amenajarea ei va trebui sa se tina seama de vârsta, decorarea trebuie sa se schimbe o data la câtiva ani – de la vârsta bebelusului, la cea de gradinita, a scolii primare, gimnaziale si, in fine, a adolescentei, dupa liceu incaperea devenind tot mai apropiata de cea a unei persoane mature. Pentru reusita amenajarii, in functie de vârsta copiilor, cea mai mare atentie poate fi acordata paletei coloristice, la fel de importante fiind insa si piesele de mobilier si decoratiunile.


Roz pentru fetite si albastru marin pentru baietei


Pentru fetite, potrivit designerilor de interior, pe lânga nelipsitul roz, se pot folosi si alte culori luminoase, cum ar fi galbenul, portocaliul, verdele etc. Aceleasi culori se pot intâlni si in camerele baietilor, la care se adauga albastrul deschis. Evident, daca plafonul va fi precum bolta cerului, nu vor putea lipsi nuantele de albastru, completate de câtiva norisori albi. Mobilierul, pe lânga faptul ca trebuie adaptat vârstei, nu va fi realizat din materiale foarte scumpe – cei mici nu au inca deprinderea de a avea grija de mobila. De exemplu, in cazul unei camere mobilate intr-un stil mai traditional, mobilierul poate sa fie din lemn natural prelucrat cât mai simplu, iar daca se prefera materiale moderne, atunci piesele din PAL melaminat in diverse culori ar fi alta optiune. O foarte buna luminozitate a camerei este obligatorie, camera fiind prevazuta cu ferestre suficient de mari. Alta sugestie pentru familile cu copii facuta de designerii de interioare ar fi aceea ca o camera pentru cei mici sa nu fie niciodata supraaglomerata cu piese de mobilier, suficient fiind ca ei au o sumedenie de prieteni necuvântatori – papusi, animalute din plus, masinute, jucarii de tot felul etc. In afara de pat, dulap si etajere sau o minibiblioteca cu mai multe rafturi, din camera copilului nu pot lipsi biroul si calculatorul. Incaperea va fi mult mai frumoasa daca veti da frâu liber imaginatiei in materie de decoratiuni, dar si in privinta anumitor piese de mobilier – casute din lemn divers colorate, puisori de perna cu imprimeuri (flori sau animale), pat in forma de casa, supraetajat, chiar si cu un acoperis deasupra capului ce poate fi confectionat dintr-o pânza de culoare rosie sau alta culoare preferata de copil.


Material realizat in colaborare cu revista Casa si biroul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS