18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinFasole verde cu friptura de pui

Fasole verde cu friptura de pui

Ingrediente:


Fasole


– 1 kg fasole verde;


– 1 ceapa mare;


– 200 g bulion sau 2 rosii mari;


– un cub de supa;


– 1/2 legatura marar si patrunjel;


– 6 linguri de ulei;


Friptura


– 1/2 de pui;


– 2 catei de usturoi;


– 4 linguri de vin;


– condimente pentru pui;


Mod de preparare:


Se spala fasolea si se curata de ate. Se taie ceapa cubulete mici si se caleste cu doua linguri de ulei si apa la foc mic. Când ceapa e aproape transparenta, se adauga bulionul si se mai lasa sa fiarba cinci minute. Intr-o cratita se amesteca fasolea cu ceapa, cubul de supa, sare, piper, verdeturi, se acopera cu apa si se da la cuptor la foc mediu o ora. Se taie jumatatea de pui in patru bucati. Se taie usturoiul felii, se cresteaza puiul din loc in loc si se baga usturoiul in buzunarele formate. Se freaca cu sare, piper, condimente. Se pune intr-o tava acoperit pe jumatate cu apa, vin si restul de ulei. Se pune in cuptor si se lasa tot o ora. Se intoarce dupa 45 de minute.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS