18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinArdei umpluti cu ciuperci

Ardei umpluti cu ciuperci

Ingrediente


– 8-10 ardei;


– 2 cutii de ciuperci;


– 100 g orez;


– 1-2 cepe;


– ulei, sare si condimente (piper, cimbru etc.);


– 1 kg rosii (3 linguri pasta de tomate);


– patrunjel si marar verde.


Mod de preparare


Ceapa tocata se pune impreuna cu orezul spalat la calit in ulei incins. Când ceapa devine sticloasa, se stinge cu o cana de apa si se lasa sa fiarba pâna când se inmoaie orezul. Se spala ciupercile, se toaca si se adauga peste orez impreuna cu verdeata tocata, putin cimbru uscat, sare si piper. Cu acest amestec sunt umpluti ardeii (care in prealabil au fost curatati de seminte), se pun capacele de rosii si se asaza intr-o cratita, in picioare. Se pune apa amestecata cu rosiile tocate ramase sau cu pasta de tomate, cât sa acopere ardeii. Cratita se da la cuptor pentru 45 de minute sau se poate fierbe chiar si pe aragaz, dar la economic.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS