16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrefectul Elena Costea, absent la control

Prefectul Elena Costea, absent la control

Scandalul dintre primarul Olguţa Vasilescu şi prefectul de Dolj, Elena Costea, pe tema demolării chioşcurilor ilegale din Craiova, a avut repercusiuni imediate.
Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor a făcut ieri o vizită-fulger în Bănie şi a „descălecat“ la prefectură, unde ar fi dorit să ceară explicaţii Elenei Costea pentru decizia de a contesta în instanţă dispoziţiile de demolare a chioşcurilor emise de Olguţa. Numai că, în timp ce controlorii se îndreptau către Craiova, fără să fi anunţat pe nimeni în prealabil despre vizită, după cum susţin reprezentanţii prefecturii, Elena Costea pleca spre Bucureşti, tocmai la Ministerul Administraţiei şi Internelor, unde a avut o discuţie cu Radu Stroe, ministrul delegat pentru administraţie, căruia i-a explicat ce a făcut.
Văzând că prefecta nu mai vine, controlorii ministerului s-au întreţinut cu subprefectul Ionel Ciobotea şi cu juriştii instituţiei, cărora le-au cerut copii xerox după toate dispoziţiile contestate în instanţă.
Aproximativ trei ore a durat întrevederea, după care, spre seară, corpul de control s-a retras, nu înainte de a spune că vor reveni în această dimineaţă pentru a discuta şi cu Elena Costea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS