14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajMario Ovidiu Oprea: Justiţia socială începe prin „a deschide“ Primăria Craiovei

Mario Ovidiu Oprea: Justiţia socială începe prin „a deschide“ Primăria Craiovei

Rep.: În calitate de viitor edil-şef, cum vedeţi relaţia instituţională dintre primărie şi cetăţenii Craiovei?
Mario Ovidiu Oprea: Ca primar vreau să creez, în ansamblu, un mediu de siguranţă, de încredere reciprocă, nu o relaţie de subordonare inversă cum există acum. Oamenii cedează nervos până sunt băgaţi în seamă la uşa instituţiei. Craiovenii mi se plâng că s-a ajuns în situaţia în care trebuie să lase restul pe la ghişee ca să fie luaţi în considerare cu o problemă sau că aproape sunt triaţi înainte să pătrundă în sediu. Primăria Craiovei este în prezent incinta de partid socialistă, cu criterii de selecţie. Eu nu voi accepta lipsa bunului-simt în administraţie şi nici ca disponibilitatea angajaţilor să fie condiţionată de mici atenţii. Exclusiviştii de la PSD mai au puţin şi pun pe uşi, ca la hotel, sintagma, „Nu deranjaţi“. Cu mine în frunte, primăria va funcţiona ca o tutelă pentru drepturile tuturor locuitorilor. Justiţia socială a Craiovei începe prin a asigura bunăstarea şi respectarea drepturilor cetăţenilor, indiferent de clasa socială din care fac parte aceştia. De aici şi sloganul meu simbol „Deschidem Primăria Craiovei“. Comportamentul abuziv, dispreţuitor şi lipsit de precizie al gardei pesediste ne determină să simţim că primăria este „închisă“. Pe lângă atitudinea asta, ceea ce nu spune Partidul Societăţii Distruse este de câte ori Curtea de Conturi a descoperit că Primăria Craiova a plătit sporuri salariale nelegale către angajații proprii și către cei din alte instituţii subordonate. Adică s-au şi premiat pentru incompetenţă.

Rep.: De ce nu ar trebui să fie ales în continuare candidatul PSD?
M.O.O.: Activitatea administrativă nu este deloc de neglijat, având în vedere că şi studiul realizat de Novel Research evaluează că populaţia are o nemulţumire profundă faţă de modalitatea de guvernare locală. Oamenii nu vor curăţenie doar pe străzi, ci şi în instituţie. Pe 11 iunie, craiovenii nu pot lăsa primăria pe mâna lui Mihail Genoiu, un simplu executant al Olguţei Vasilescu, pentru că cei doi nu fac decât să schimbe ştafeta între ei, nu nivelul de trai al oltenilor. PSD are o singură busolă politică extrem de cinică: cum să menţină un electorat captiv în sărăcie, pentru ca de fiecare dată să obţină voturi, repetând obsesiv sintagma „noi dăm“. Nu dau ei din buzunarul propriu, ci fac craiovenilor „favoruri“ pe banii lor, adică din banii tuturor celor care contribuie prin muncă cinstită. PSD caută să ia ochii cu un candidat pion, nu campion, un candidat perceput în sondajele locale drept o persoană „încrezută“, „alunecoasă“, „falsă“, „rece“, „necredibilă“. Eu cred că în administraţie furtul nu trebuie să devină disciplină de studiu. Şi craiovenii s-au cam săturat să li se fure timpul, şansele şi banii, risipiţi în proiecte ce sfidează legea.

Rep.: Ce anume a condus la dezechilibrul economico-social pe care îl reclamaţi în Craiova?
M.O.O.: Dezvoltarea sectorului privat nu este dinamică pentru a absorbi un număr mare de şomeri. Pe harta sărăciei din România, disponibilă pe internet de altfel, în Dolj se observă că migrația, pensionările anticipate sau pe caz de boală au condus la un raport nefavorabil între forţa de muncă ocupată şi pensionari. Chiar publicaţia dumneavoastră a semnalat că numărul real de șomeri este de 25 de ori mai mare decât cel al șomerilor declarați şi că 50% dintre craiovenii apţi de muncă nu au serviciu ori asta este foarte grav. Când se laudă cu un oraş înfloritor, în mod sigur doamna Vasilescu se referă strict la florile plantate în Craiova, cu care se pozează, în rest, tufe. „Deschidem Primăria Craiovei“ trebuie să devină sloganul tuturor craiovenilor care vor ca instituţia aceasta să aibă un aparat de profesionişti cu soluţii pentru problemele oricui. Momentan este opozantul contribuabililor trataţi cu superficialitate. E plină politica pesedistă de eroi falşi, de lideri de mâna a doua, de aleşi insalubrii şi de superiori vulnerabili. Vin la Primăria Craiovei ca să dau un drept la replică tuturor conspiraţiilor din administraţie. E vremea să renunţăm la falşii eroi care au cască, dar n-au proiecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS