15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinți- Opt persoane transportate la spital

Mehedinți- Opt persoane transportate la spital

Paramedicii SMURD din cadrul ISU „Drobeta” au transportat la spital, în ultimele 24 de ore, opt persoane cu afecţiuni medicale.
Solicitările cetăţenilor au venit din localităţile Dr. Tr. Severin, Orşova, Hinova, Tâmna, Stângăceaua şi Şovarna, acolo unde aceştia aveau nevoie urgentă de îngrijiri medicale. Fie că a fost vorba despre dureri de diferite tipuri, traumatisme sau alte afecţiuni, paramedicii SMURD s-au deplasat în localităţile respective, acordând primul-ajutor persoanelor şi transportându-le la spital.
Eficienţa şi profesionalismul paramedicilor SMURD au fost probate şi recunoscute în zecile de mii de intervenţii pe care le-au avut de la operaţionalizarea acestui serviciu. Au trecut mai bine de şase ani de la prima solicitare primită, atunci când câţiva pompieri, deveniţi paramedici, au pornit pe un drum nou, cu un singur gând care îi încuraja: salvarea de vieţi omeneşti. În tot acest timp, echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au acţionat, în timp util, în cazul incendiilor, accidentelor şi altor situaţii de urgenţă, în care funcţiile vitale ale persoanelor afectate au fost sau s-a presupus a fi, în pericol iminent, pentru permiterea accesului, degajarea victimelor în cele mai bune condiţii, fără a agrava leziunile existente, concomitent cu acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
Numai în cursul anului 2015, aproape 2800 de persoane au fost asistate medical de către cele cinci echipaje de pompieri paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS