18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNotarii dau informaţii gratuite pe 9 mai

Notarii dau informaţii gratuite pe 9 mai

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (UNNPR) organizează sâmbătă, 9 mai, Ziua Porților Deschise la Camerele Notarilor Publici. În Oltenia, acţiunea se va desfăşura în Craiova, Târgu Jiu, Slatina şi Drobeta Turnu Severin.
Cu prilejul acestui eveniment, notarii publici vor oferi publicului informații gratuite pe teme notariale, în intervalul orar 9.00 – 13.00.
Dintre temele pe care se pot solicita consultaţii juridice în materie notarială menţionăm: procedura succesorală notarială; lichidarea pasivului succesoral, cu acordul tuturor moștenitorilor; procedura divorţului; redactarea înscrisurilor cu conţinut juridic; autentificarea înscrisurilor; legalizarea copiilor de pe înscrisuri; efectuarea şi legalizarea traducerilor; eliberarea de duplicate după acte; numirea custodelui sau a curatorului special; primirea în depozit a bunurilor, a înscrisurilor şi a documentelor prezentate de părţi, precum şi a sumelor de bani, a altor bunuri, înscrisuri sau documente găsite cu ocazia inventarului succesoral.
Colegiul director al Camerei Notarilor Publici Craiova i-a desemnat pentru a oferi publicului informaţii gratuite pe teme notariale pe Ilie Victor Florea şi Teodora Florea Vlădoianu – la sediul Camerei Notarilor Publici Craiova din strada Bucovăţ, nr. 8.
În Târgu Jiu vor oferi consultaţii Titu Ionaşcu – la sediul Societăţii Profesionale Notariale Ionaşcu Titu, Aldoiu Mariana Mirela, Claudia Rădiţa Părău şi Andrei Părău, la sediul din strada Eroilor, nr. 1.
În Slatina, Rodica  Buicescu – la sediul Societăţii Profesionale Buicescu Rodica şi Dicu Victor Ciprian, din strada Lipscani, nr. 27.
În Drobeta Turnu Severin, Diana Gurgui – la sediul Biroului Individual Notarial Diana Gurgui din strada Cezar, nr. 2.

Colaborare între Protecţia Consumatorilor şi UNNPR

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea  Programelor și Strategiilor din România – InfoCons a încheiat pe 29 aprilie 2015 un protocol de colaborare cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, ce are ca obiect consultarea și susținerea reciprocă în inițierea și derularea de programe și campanii de educare și informare a cetățenilor în calitatea lor de consumatori cu implicații puternice la nivel social. Consumatorii au la dispoziție, de anul trecut un număr de telefon unic – 021.9615, la care pot suna pentru consiliere, consultanță sau sesizări în domeniul financiar-bancar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS