17.8 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme mai caldă în Oltenia şi la munte în intervalul 3-16 noiembrie

Vreme mai caldă în Oltenia şi la munte în intervalul 3-16 noiembrie

Vremea prognozată în intervalul 3-16 noiembrie se anunță deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi pe timpul zilei ce vor atinge chiar și 19 grade Celsius în unele regiuni, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare după 8-9 noiembrie și, în special, în zonele depresionare, potrivit estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie. Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În OLtenia, vremea va fi relativ rece la debutul intervalului, cu precădere în zonele joase de relief. Temperaturile vor crește treptat, ulterior, până la o medie de 14-17 grade, valori mai ridicate decât cele climatologic specifice, în special în zonele deluroase, urmând a se menține relativ constante pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu un ecart mediu de 11-14 grade. Tendința de încălzire se va concretiza și prin minime nocturne în creștere, de la o medie regională de la un grad la 4 grade în primele nopți la valori de 4-7 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, locale va crește după data de 8 noiembrie.

La munte, regimul termic diurn se va situa în mare parte a intervalului de prognoză peste cel climatologic normal, în special în jurul datei de 7 noiembrie, când va caracteriza o vreme deosebit de caldă. Astfel, valorile diurne se vor situa într-un ecart mediu de 8 la 14 grade. Minimele nocturne, relativ scăzute în primele nopți, vor avea aceeași tendință de creștere, urmând a se situa peste mediile multianuale ale datei, în medie între două și 4 grade, iar probabilitatea pentru precipitații locale, slabe, mai ales sub formă de ploaie, va crește după data de 9 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS