21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer prins circulând cu 122 km/oră prin Craiova

Șofer prins circulând cu 122 km/oră prin Craiova

Un șofer, de 34 de ani, din municipiul Craiova, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Severinului, cu viteza de 122 km/h (+72 km/h).

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Polițiștii doljeni au dat 320 de amenzi în ultimele 48 de ore

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au continuat acțiunile pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Cu această ocazie, au fost folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate și verificate peste 470 de persoane, fiind controlate și aproximativ 400 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat peste 320 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 55.000 de lei.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 32 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 7 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 7 autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Citeşte şi: Trei doljeni condamnați pentru trafic de droguri și conducere fără permis, escortați la penitenciar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS