22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFilmul românesc ”Trei kilometri până la capătul lumii”, premiat la Festivalul de la Cannes

Filmul românesc ”Trei kilometri până la capătul lumii”, premiat la Festivalul de la Cannes

Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii”, selectat în competiţia oficială pentru Palm D’or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, a câştigat vineri seară Queer Palm, un premiu alternativ acordat în fiecare an la Cannes unui lungmetraj care abordează „personaje sau tematică LGBT”, informează Agerpres.

Filmul, regizat de Emanuel Pârvu, spune povestea lui Adi, un adolescent de 17 ani care îşi petrece vacanţa de vară în satul natal din Delta Dunării. Într-o seară, este atacat violent pe stradă. A doua zi, lumea lui este complet bulversată, părinţii săi nu se mai uită la el ca înainte şi aparenta linişte a satului începe să fie afectată.

În această dramă, „am vrut să întruchipez societatea românească, aşa că avem biserica cu preotul, legea cu poliţistul şi mica societate cu familia. Mi-am dorit ca mama să întruchipeze societatea în sens larg, iar tatăl sfera familiei”, a declarat pentru AFP regizorul, de asemenea actor.

Juriul Queer Palm a fost prezidat anul acesta de regizorul belgian Lukas Dhont („Close”, „Girl”), care a trebuit să decidă între 18 lungmetraje din toate secţiunile.

Citeşte şi: Metode simple și la îndemână pentru a scăpa de melcii din grădină

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS