17.8 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri Prezidenţiale 2014: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne

Alegeri Prezidenţiale 2014: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne

vot
Secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-au deschis, duminică, la ora 7.00. Potrivit MAI, toate secţiile au fost deschise la timp. Peste 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne pentru alegerea preşedintelui pentru un mandat de cinci ani, dintre cei 14 candidaţi înscrişi în cursă.

Un număr de 527 de români au împlinit 18 ani duminică, în ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale, şi pot vota, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Pe de altă parte, serviciile de evidenţa persoanelor au eliberat, sâmbătă, aproape 16.700 de cărţi de identitate, a mai spus Dajbog, care a precizat că astfel de documente se eliberează şi duminică, până la ora 21.00.
„Pentru a putea vota, alegătorii trebuie să deţină acte de identitate valabile. În conformitate cu Planul general de măsuri aprobat de către domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea, serviciile de evidenţă a persoanelor şi-au modificat programul de lucru şi, inclusiv astăzi (duminică), se pot obţine documente de identitate până la ora 21.00”, a spus Monica Dajbog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS