18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Jandarmeriei Române sărbătorită şi în Mehedinţi

Ziua Jandarmeriei Române sărbătorită şi în Mehedinţi

\n

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi a celebrat astăzi 164 de ani de la întemeierea primului corp de jandarmi, prin organizarea şi desfăşurarea mai multor activităţi ce au avut loc în zona de promenadă de pe strada Crişan.
 În prezenţa oficialităţilor şi personalului unităţii au fost prezentate mesaje de felicitare şi ordinele de avansare pentru înaintarea în gradul militar următor înainte de expirarea stagiului minim,  pentru un ofiţer şi patru subofiţeri. De asemenea, au fost înmânate diplome şi plachete aniversare autorităţilor publice locale şi reprezentanţilor instituţiilor cu care unitatea are relaţii de cooperare şi colaborare.
În cadrul programului  manifestărilor dedicat sărbătoririi Zilei Armei, unul din momentele aşteptate de cei prezenţi a fost defilarea gărzii de onoare constituită din ofiţeri şi subofiţeri ai Jandarmeriei Mehedinţi. Luptătorii Detaşamentului Mobil au prezentat exerciţii demonstrative specifice din pregătirea jandarmilor constând într-un exerciţiu tactic de acţiune pentru prinderea a doi infractori periculoşi, daţi in urmărire internaţională pentru săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă.   
În finalul activităţilor, cei prezenţi au putut viziona standurile special amenajate în cadrul cărora  au fost expuse materiale de intervenţie, de comunicaţii şi o parte a tehnicii din dotarea jandarmilor mehedinţeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS