15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePleacă medici, pleacă pacienţii din Spitalul Judeţean

Pleacă medici, pleacă pacienţii din Spitalul Judeţean

Peste 20 de cadre medicale au plecat în ultimul an de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Majoritatea activau în policlinică şi deţineau cabinete private. Plecarea medicilor a determinat şi plecarea pacienţilor, care preferă tratamentul la cabinetul privat. Unii medici chiar au reuşit să încheie contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. Ultimul caz de plecare cu tot cu pacienţi s-a înregistrat la cabinetul de neurologie/diabet din policlinică, după ce doi doctori au decis să plece în sistemul privat. La acest cabinet mai lucrează un singur medic specialist.
Unul dintre medicii care au plecat este doctorița Elena Coman, ce a intrat de aproximativ trei luni în concediu fără plată și și-a dedicat tot timpul muncii la cabinetul privat deschis la începutul anului.
Şefii Spitalului Judeţean sunt nemulţumiţi că medicul le ia pacienţii. „Am primit și noi sesizarea potrivit căreia asistenta doctoriței Coman a venit în policlinică și a încercat să ia pacienții. Nu am putut să o dovedim. Problema este în analiză. Dacă se întâmplă așa, doamna doctor Coman riscă desfacerea contractului de muncă. Dumneaei este în concediu fără plată pe trei luni, postul dânsei este blocat. Așa se întâmplă când medicii pleacă în concediu fără plată. Plecările astea blochează posturile. Policlinica trebuie bine pusă la punct, ea are concurență cabinetele private“, a declarat Vasile Stănculete, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Asistenta nu consideră că a greşit

Asistenta medicală Marinela Vezure, angajata doctorului Elena Coman, susţine că nu a greșit cu absolut nimic. „Am mers într-o instituție publică, spitalul, unde am informat pacienții că doamna doctor Coman s-a mutat la alt cabinet, în altă parte. Am mers acolo cu acordul doamnei doctor, dar nu am luat nici un pacient în spate ca să-l aduc la cabinet. Asta s-a întâmplat în primele două luni, când doamna doctor abia se mutase aici, la cabinetul privat, și oamenii, pacienții săi vechi de ani și ani, nu știau unde să o găsească. Erau foarte mulți diabetici, pacienții doamnei, care întrebau la spital unde s-a mutat doamna Coman și nu primeau răspuns. Ba chiar le spuneau să nu vină la cabinetul privat, că vor plăti rețetele! Așa că am mers să informez. Problema este că au apărut divergențe, apoi discuții. Doamna doctor oricum își va da demisia de la spital. A venit aici și domnul manager Sponoche, i-am spus același lucru ca și dumneavoastră: am mers să informez pacienții care întrebau de doamna doctor Coman. Eu nu m-am comportat urât, nu am jignit pe nimeni“, a spus Marinela Vezure, asistenta de la cabinetul medicului Elena Coman.

Doctoriţa îşi va da demisia

Doctorița Coman a precizat că își va depune demisia la conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu şi că nu şi-a constrâns pacienţii să vină la cabinetul privat. Cert este că încă un medic va părăsi sistemul.
„O să demisionez de la spital, din policlinică. Și ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, cu discuțiile acestea despre ce a făcut asistenta mea și felul în care mi-a vorbit domnul manager Sponoche, toate au contribuit la luarea acestei decizii. Lucrez în spital din 1994, am 20 de ani de muncă și poate mii de pacienți pe care i-am avut în tratament. Nu am greșit cu nimic. Pacienții nu știau unde să vină. Intrau în farmacii și întrebau dacă știu doamnele unde am cabinetul. Este vorba și despre condițiile create. Încă nu mi-am depus demisia, dar o voi face“, a afirmat doctoriţa Elena Coman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS