18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateA început vacanţa de vară!

A început vacanţa de vară!

Vacanţa de vară a început pentru 75.000  de elevi şi preşcolari. În Dolj, excepţie fac doar elevii de la învăţământul liceal tehnologic. Aceştia intră de săptămâna viitoare în activităţile practice, care, în funcţie de programa fiecărei specializări, se vor desfăşura până pe 12 iulie. De asemenea, pentru preşcolari, la nivelul Craiovei, în fiecare cartier va fi deschisă cel puţin o grădiniţă pe toată perioada verii. În luna iulie, în Craioviţa vor avea porţile deschise grădiniţele cu program prelungit, „Floarea albastră“, „Floarea soarelui“, „Phoenix“.  În zona Severinului, „Paradisul copiilor“, iar în cartierul Brazda lui Novac,  „Curcubeul copilăriei“, „Voiniceii“. Cei care locuiesc în zona centrală a oraşului în luna iulie îşi pot înscrie copiii la grădiniţele „Tudor Vladimirescu“, „Traian Demetrescu“ şi „Sfânta Ana“. Zona Calea Bucureşti va fi acoperită de Grădiniţele „Dumbrava minunată“ şi „Petrache Poenaru“, iar în Valea Roşie va fi la „Curcubeul copilăriei“. La înscriere, părinţii trebuie să facă dovada că nu au restanţe la alte unităţi de învăţământ şi să achite contravaloarea hranei.

Luni de foc pentru absolvenţi şi profesori

Pentru absolvenţii de gimnaziu şi liceu, vacanţa de vară începe mai devreme şi cu examene. Bacalaureatul a început de două săptămâni şi se va termina pe 8 iulie. De săptămâna viitoare, încep şi examenele pentru admiterea la liceu, care vor fi urmate de depunerea dosarelor şi repartizarea computerizată a candidaţilor, ce va avea trei etape, prima între 11 şi 13 iulie, cea de-a doua între 17 iulie şi 1 august, iar ultima, în zilele de 5 şi 6 august. Emoţiile admiterii vor fi trăite şi de absolvenţii de liceu, care vor să se înscrie la studii de licenţă, programe pentru care nu s-au stabilit încă cifrele de şcolarizare.
Nici pentru cadrele didactice nu se anunţă o lună prea liniştită. Pe 18 iulie, va avea loc examenul naţional de definitivare în învăţământ pentru suplinitorii care au minimum un an vechime la catedră. Pe 30 iulie, va avea loc şi examenul de titularizare în învăţământul preuniversitar, la care se anunţă o concurenţă şi de 30 de candidaţi pe loc la unele discipline. În luna august vor avea loc şedinţele publice de repartizare a catedrelor vacante în învăţământul preuniversitar, dar şi ultima sesiune de bacalaureat din acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS