15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTricotaje cu CEZ pe fir

Tricotaje cu CEZ pe fir

Reprezentanţii fabricii de tricotaje Maglierie Cristian din Calafat vor să dea în judecată CEZ pentru pagubele produse prin fluctuaţiile de curent

Reprezentanţii unei fabrici de tricotaje din Dolj au anunţat că vor acţiona în judecată furnizorul de energie electrică CEZ din cauza pierderilor de materie primă înregistrate ca urmare a deselor fluctuaţii de curent. SC Maglierie Cristian Impex SRL Calafat a reclamat de la începutul lunii octombrie problemele avute cu reţeaua de alimentare cu energie electrică. „Începând cu luna octombrie 2012, periodic au loc întreruperi în alimentarea cu energie electrică a unităţii noastre, întreruperi urmate de şocuri de tensiune care produc daune instalaţiilor şi echipamentelor de lucru. Am notificat în scris furnizorul, respectiv CEZ, dar nu avem încă un răspuns la solicitările noastre. Suntem mare consumator de energie. Niciodată nu am avut întârzieri la plata energiei electrice, am acordat sprijinul nostru ori de câte ori furnizorul a avut lucrări în zona noastră de activitate, însă deja s-au acumulat multe pierderi de producţie. Deoarece procesul este întrerupt, reluarea fabricării se face cu pierderea materiei prime aflate pe flux“, a semnalat Marian Păsat, directorul Maglierie Cristian.

CEZ, sesizată
de trei ori

În opinia directorului Păsat, de vină este starea deplorabilă a reţelei şi transformatoarelor de tensiune din zonă. „Furnizorul cunoaşte foarte bine că transformatoarele care deservesc activitatea noastră au depăşit termenul de viaţă, de 35 de ani vechime. Mentenanţa acestora nu este făcută şi ca urmare funcţionarea lor are de suferit“, a mai spus directorul. Marian Păsat ne-a relatat că a trimis deja mai multe adrese către CEZ, fără însă să primească un răspuns oficial: „Am făcut trei sesizări la CEZ, pe 8, 22, respectiv pe 25 octombrie, însă nu am primit nici un răspuns: periodic, curentul se întrerupe două-cinci minute. Nu timpul ar fi însă problema, ci aceste fluctuaţii de tensiune, din cauza cărora pierdem materie primă. Măcar să fim înştiinţaţi înainte dacă se fac manevre sau reparaţii, ca să oprim procesul tehnologic. Din cauza fluctuaţiilor, ni s-a defectat un utilaj, iar piesele înlocuite de firma de asigurări au costat 2.500 de euro. Vom face o evaluare totală a pagubelor, apoi vom merge la instanţă, pentru recuperarea prejudiciilor“, a concluzionat directorul Marian Păsat. Solicitarea GdS pentru un punct de vedere în acest caz a rămas fără un răspuns din partea CEZ, până la închiderea ediţiei. În mod normal, furnizorul de energie electrică ar trebui să accepte o soluţie amiabilă şi să suporte contravaloarea pagubelor dacă se constată că este vina sa. În cazul în care abonaţii nu sunt de acord cu soluţiile propuse, se pot adresa instanţei de judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS