15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSexagenară amendată pentru graffiti

Sexagenară amendată pentru graffiti

O pensionară de 65 de ani, din Craiova, fostă profesoară de limba română, a fost amendată de poliţiştii Secţiei 2 cu 500 de lei, pentru că ar fi mâzgălit pereţii mai multor blocuri din cartierul 1 Mai cu un spray cu vopsea roşie.
Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au precizat pentru GdS că craioveanul Nicolae Ene a sesizat faptul că o locatară a blocului 1A din cartierul 1 Mai, Elena Teodorescu, de 65 de ani, a scris cu un spray cu vopsea roşie „Jos Motancea“ pe pereţii blocurilor din zonă. Elena Motancea este preşedinta Asociaţiei de Proprietari 1 Mai Baracă şi, după cum au stabilit poliţiştii Secţiei 2, este în conflict cu Elena Teodorescu de mai multă vreme. „Persoana respectivă a fost văzută de un martor în timp ce inscripţiona cu un spray tip graffiti pereţii blocului în care se află asociaţia de proprietari. În urma cercetărilor s-a stabilit că gestul femeii are la bază un conflict mai vechi cu preşedinta asociaţiei privind modul de calcul al facturilor“, a precizat comisarul-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
În baza sesizării lui Ene, poliţiştii au hotărât să o amendeze pe Elena Teodorescu cu amenda maximă prevăzută de Legea nr. 61/1991 – 500 de lei pentru scrierea sau desenarea fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice. Elena Teodorescu a precizat că nu i-a venit să creadă când a găsit amenda în cutia poştală. „Eu sunt o profesoară pensionară. Eu am făcut educaţie copiilor! Cum să fac eu aşa ceva?“, a susţinut Elena Teodorescu. În plus, femeia a explicat că Nicolae Ene este „omul“ Elenei Motancea, iar mărturia lui este mincinoasă. Elena Teodorescu a contestat amenda în instanţă, următorul termen în acest proces fiind fixat de Judecătoria Craiova pentru 20 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS