15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai mult personal la Serviciul de Ambulanţă Dolj

Mai mult personal la Serviciul de Ambulanţă Dolj

Conducerea instituţiei consideră că mai este nevoie de 30 de angajaţi la nivelul judeţului pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii de normalitate

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Dolj a transmis către Ministerul Sănătăţii machetele cu posturile considerate absolut necesare pentru desfăşurarea activităţii în anul 2012. Instituţia s-a confruntat mereu cu un deficit de personal la nivelul judeţului, iar după decizia de deblocare a posturilor din sistemul sanitar de stat conducerea unităţii şi-a făcut lista cu oamenii de care mai are nevoie. Managerul SJA Dolj a precizat că a anunţat zilele trecute Ministerul Sănătăţii în privinţa posturilor vacante şi că a solicitat angajarea a 30 de oameni: patru medici, 13 asistenţi şi 13 ambulanţieri.
„Ne-am confruntat cu un deficit de personal, dar am făcut adrese către minister, iar cei de acolo ne-au solicitat completarea unor machete cu posturile absolut necesare în 2012, pentru că se face o centralizare la nivel naţional. Deşi în organigrama noastră sunt mai multe posturi vacante, am considerat că ocuparea celor 30 ar face ca activitatea la nivelul judeţului să se desfăşoare în condiţii de normalitate“, a spus dr. Cristian Gângioveanu.

„Ne încadrăm în cheltuielile de personal“

Managerul Serviciului de Ambulanţă Dolj a mai menţionat că, pentru cei 30 de oameni nou-angajaţi, unitatea nu va avea probleme cu plata salariilor conform prevederilor legale. „Am făcut calculele şi ne încadrăm în cheltuielile de personal, care, conform legii, nu trebuie să depăşească 70 la sută din bugetul de venituri şi cheltuieli al unităţii. Sigur, posturi vacante ar fi mai multe, dar nu se pot ocupa toate odată“, a explicat dr. Gângioveanu.
În prezent, Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Dolj are 358 de angajaţi şi 56 de maşini de salvare, majoritatea dotate în conformitate cu normele europene aflate în vigoare pentru ambulanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS