15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAniversare a pompierilor doljeni

Aniversare a pompierilor doljeni

http:http://www.youtube.com/watch?v=xfSIEbfhIZ8
În prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale, judeţene şi ai celorlalte structuri din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, ieri, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltenia“ Dolj au aniversat 162 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii.
Ziua Pompierilor din România se sărbătoreşte în fiecare an pe 13 septembrie, în cinstea eroismului de care au dat dovadă cei 150 de pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu în bătălia de pe Dealul Spirii din 13 septembrie 1848, când au respins atacul trupelor de ocupaţie otomane.
Cu această ocazie, ISU Dolj a organizat ieri o festivitate, începând cu ora 12.00, la sediul Detaşamentului nr. 2 Pompieri Craiova. Evenimentul a început cu o serie de mesaje de felicitare venite din partea reprezentanţilor Prefecturii Dolj, Primăriei Craiova, Consiliului Judeţean Dolj, între invitaţi numărându-se şi reprezentanţi ai Poliţiei doljene, Jandarmeriei, Poliţiei Transporturi şi ai altor servicii din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Pompierii au primit raportul şi au intonat Imnul de Stat, au prezentat semnificaţia Zilei Pompierilor din România şi au dat citire mesajelor de felicitare, după care 11 pompieri – 10 subofiţeri şi un ofiţer – au fost avansaţi în grad înainte de termen.
A urmat defilarea cadrelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, alături de pompierii militari fiind prezenţi şi voluntarii de la Bârca, Ostroveni şi Castranova, apoi întreaga asistenţă a fost invitată să urmărească un program de exerciţii demonstrative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII