23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBatjocură pe bani europeni

Batjocură pe bani europeni

Patru familii din localitatea doljeană Gura Văii, de pe DJ 561 Podari – Segarcea, acuză constructorul că a făcut lucrarea de amplasare a podeţelor şi amenajarea şanţului de scurgere a apei de la marginea drumului în bătaie de joc.

Familiile Octavian Vasilcoiu, Constantin Şerban, Ştefan Dumitru şi Ion Marinescu au semnat o sesizare, depusă la sediul redacţiei, prin care doresc să atragă atenţia asupra situaţiei din localitatea Gura Văii, „poate aşa se vor sesiza de multe nereguli din teren şi responsabilii direcţi ai acestei lucrări“.
Oamenii se plâng că muncitorii firmei Delta ACM, care efectuează lucrările pe drumul Podari – Segarcea, nu au respectat proiectul, motiv pentru care, în dreptul curţilor lor, şanţul de la marginea drumului a fost amenajat în aşa fel încât apa nu se scurge. Când şantul se umple cu apa de la ploaie, aceasta se revarsă în curţi. „Dacă ar fi făcut măsurători aici ar fi văzut că terenul e mai înalt şi într-o parte, şi în cealaltă. Am încercat să le spunem să facă şanţul mai adânc, dar dacă aţi şti cum ne răspund muncitorii… Apa nu se mai scurge, aşa că şanţul de-l vedeţi aici e, de fapt, un gâldău“, a explicat Constantin Şerban.
Oamenii au povestit şi despre „ciupelile“ pe care le fac cei care execută lucrarea prin vânzarea de pietriş, ciment ori tuburi de pod. „Am încercat să discutăm cu şeful de echipă, Petre, dar acesta este ocupat să găsească clienţi, să vândă din betoniera B-61-JMN ciment cu 10 lei o roabă sau câte un tub de pod cu 800 de lei celui care doreşte un pod mai lat. Clienţi se pare că există, după cum se pot observa pe traseu poduri mai mari, ce nu respectă stasul stabilit“, se arată în sesizarea scrisă, depusă la redacţie. Firma constructoare, respectiv muncitorii „afacerişti“, după cum spun cetăţenii din Gura Văii, sunt plătiţi din fonduri europene.

Promisiuni că se rezolvă

Potrivit explicaţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, licitaţia pentru reabilitarea DJ 561 Podari – Segarcea a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, CJ Dolj având doar rolul de a prelua drumul o dată ce lucrările vor fi terminate. „Noi nu am fost implicaţi în organizarea licitaţiei, dar există o firmă care supervizează lucrările şi, dacă au fost cazuri în care muncitorii au vândut materiale de construcţii, cu atât mai rău pentru ei. Sunt mulţi care aşteaptă să le ia locul“.
În ceea ce priveşte problema sesizată de cetăţenii din Gura Văii, Prioteasa a susţinut că va contacta firma constructoare şi îi va solicita să găsească o soluţie. „La un drum care va avea circa 50 de kilometri pot apărea şi astfel de probleme. În prezent, drumul nu este recepţionat. Dacă se primesc sesizări, constructorul şi proiectantul trebuie să le rezolve. În plus, există şi o perioadă de garanţie a lucrării. Dacă şanţul nu are descărcare, o să îi spunem constructorului să găsească o soluţie“, a adăugat preşedintele CJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII