18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMititelu spune că este vânat de FRF

Mititelu spune că este vânat de FRF

Finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat ieri Agenţiei NewsIn că neregulile pe care Comisia de Licenţiere le-a descoperit în dosarul pentru sezonul 2009-2010 pot duce la retrogradarea echipei în Liga a II-a. „M-au vânat şi în Craiova, au încercat să-mi stopeze afacerile. Sunt o victimă şi m-am luptat cu ei. Nu pozez aşa pentru a obţine sprijinul mass-media, ci pentru că eu chiar sunt o victimă. În opinia celor de la Comisia de Licenţiere, Universitatea Craiova e ca şi retrogradată. Asta este, o să mergem în Liga a II-a. Oricum, jucătorii nu pleacă, formaţia va rămâne intactă, iar eu nu voi pleca niciodată de la echipa asta. Dacă ei cred că eu voi pleca de la echipă înseamnă că nu mă cunosc. Suntem pregătiţi de orice", a spus Adrian Mititelu.

Preşedintele alb-albaştrilor consideră că tot ceea ce se întâmplă face parte dintr-o conspiraţie împotriva echipei sale: „Duru are butoane pe spate şi, când e apăsat pe butoane, face ce i se spune. Totul este bine regizat, jur pe viaţa mea că nu am nici o datorie. Din 28 februarie, clubul nu mai are nici o datorie. E o făcătură ordinară şi premeditată, un plan pus la punct pentru îndepărtarea mea de la echipă. Dacă nu aveam dreptate, lăsam ciocu’ mic şi nu făceam scandal, nu mă luam de Mircea Sandu. Cei de la Comisia de Licenţiere interpretează abuziv şi neprofesionist o anumită chestiune din dosar, m-au vânat pentru acea interpretare".

Directorul de licenţiere, Viorel Duru, a comentat, la rândul său, problemele apărute în dosarul de licenţiere al Universităţii Craiova pentru sezonul 2009-2010: „E un proces în desfăşurare. Comisia de Licenţiere – în primă instanţă – s-a întrunit azi (ieri – n.r.), a analizat câteva dosare, printre care şi cel al Craiovei. Eu nu ştiu să fie vorba de datorii în dosarul Universităţii, dar, dacă existau, ele trebuia plătite până pe 31 martie, aşa cum spune regulamentul. În cazul Craiovei, există plată pur şi simplu, s-au stins datoriile în diferite situaţii, care nu pot să fie conforme cu manualul de licenţiere. Nu asta e principala hibă a Craiovei. Sunt mai multe aspecte, sunt documente neconforme cu manualul de licenţiere, dar şi la criteriul sportiv".

Oficialul a precizat că membrii CEx al FRF sunt cei care vor stabili echipele ce vor participa în sezonul 2009-2010: „Nu pot să comentez şansele Universităţii Craiova de a fi retrogradată. Neacordarea licenţei nu conduce neapărat la retrogradarea echipei. S-ar putea să fie o situaţie în care unul sau mai multe cluburi să fie admise în competiţie, chiar dacă nu obţin licenţa. E posibil şi asta, în ROAF se vorbeşte de vacantarea locului. Problema Universităţii Craiova o reprezintă momentul în care obligaţiile au fost achitate, nu e vorba de sume aici, ci de modul în care a fost gestionată problema acestor datorii".

În încheiere, Viorel Duru a detaliat şi modul în care oficialii Universităţii Craiova pot ataca o eventuală decizie de retrogradare a echipei lor: „Comisia de Licenţiere va lua o decizie pe 15 mai, iar cluburile care sunt nemulţumite se pot adresa în termen de zece zile Comisiei de Apel a sistemului de licenţiere. Aceasta va judeca între 26 şi 31 mai, când se va comunica decizia finală, definitivă şi obligatorie, iar atunci vor fi anunţate şi motivele care au dus la neacordarea licenţelor. Până la sfârşitul lunii mai pot fi răsturnări de situaţie, în sensul că unele cluburi pot prezenta documente din care să reiasă altă situaţie faţă de cea care este cunoscută în prezent".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII