18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInflaţie de parcuri industriale promise în Dolj

Inflaţie de parcuri industriale promise în Dolj

Doljenii s-ar putea alege cu ceva de pe urma alegerilor locale. Autorităţile judeţene spun că au în plan înfiinţarea mai multor parcuri industriale în Dolj, temă mult trâmbiţată în campanie.

 

Mult discutata problemă a înfiinţării parcurilor industriale pentru investitorii care se pare că dau năvală în Dolj va fi reluată de administraţia judeţeană, după ce a câştigat în instanţă în faţa prefecturii dreptul de a cere cele peste 95 de hectare pentru extinderea Parcului Industrial Craiova. Conducerea Consiliului Judeţean Dolj a precizat ieri că discuţiile cu Agenţia Domeniilor Statului, proprietara unei părţi importante din teren, vor fi reluate, însă instituţia judeţeană ia în calcul şi o variantă de rezervă. Potrivit preşedintelui CJ, Ion Prioteasa, în cazul în care autorităţilor judeţene nu li se va permite extinderea Parcului Industrial existent cu terenuri de la staţiunea de cercetare Şimnic, există şi posibilitatea înfiinţării unui al doilea parc pe cele 233,5 hectare de teren primite de administraţia doljeană de la Armată, prin hotărâre de guvern. „Vom avea discuţii la ADS să vedem dacă putem intra în posesia celor 96 de hectare. Dacă nu, ne adresăm variantei B: terenurile de la Gherceşti pe care le avem în posesie. Azi începem cadastrarea acelor terenuri“, a spus Ion Prioteasa.

 

Parcurile industriale private, de actualitate

 

Autorităţile au avansat şi ideea înfiinţării de parcuri industriale private în judeţ, preşedintele Ion Prioteasa precizând că terenurile ar putea fi puse la dispoziţie de oameni care au suprafeţe comasate în apropierea Craiovei.

Şeful executivului doljean a dat exemplul a trei „cetăţeni“ cu terenuri în comuna Pieleşti. „Trebuie avută în vedere posibilitatea înfiinţării de parcuri industriale, fie în localităţile din jurul Craiovei, care mai au ceva teren disponibil, fie pe terenuri care aparţin unor cetăţeni. Sunt trei oameni cu terenuri la Pieleşti pe care le-au pus laolaltă şi ar vrea să facă un parc industrial“, a spus Prioteasa, care a precizat că nu ştie cine sunt antreprenorii.

 

Johnson Controls se întoarce în Bănie

 

Dacă de posibile amplasamente ale parcurilor industriale în Dolj s-a tot vorbit, autorităţile au făcut ieri şi câteva precizări despre investitorii care ar putea ocupa incubatoarele de afaceri. Societatea americană Johnson Controls, furnizor de scaune pentru Dacia şi furnizor Ford la nivel mondial, s-a răzgândit în privinţa locaţiei viitoarei fabrici.

Deşi au purtat discuţii cu autorităţile doljene pentru găsirea unor terenuri potrivite, reprezentanţii grupului american au precizat ulterior că se vor muta cu căţel şi purcel la Balş, în Olt. Ion Prioteasa a declarat însă ieri că în această săptămână discuţiile cu Johnson Controls vor fi reluate, având în vedere faptul că locaţia găsită de producător a „căzut“. „Săptămâna aceasta ne vom întâlni cu reprezentanţii Johnson Controls pentru a discuta despre o locaţie. Se pare că le-a căzut locaţia pe care o găsiseră la Balş“, a spus Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII