15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a încheiat greva Dacia

S-a încheiat greva Dacia

Angajaţii uzinei Dacia din Piteşti au decis ieri să accepte oferta salarială a administraţiei şi să înceteze greva generală declanşată în urmă cu trei săptămâni.

Reprezentanţii administraţiei s-au întâlnit joi noapte cu sindicaliştii şi, după câteva ore de discuţii, le-au făcut o nouă ofertă salarială. Aceasta prevede acordarea a 300 de lei brut de la 1 ianuarie şi încă 60 de lei brut de la 1 septembrie. Personalul TESA beneficiază de o mărire de 15% constituită dintr-o creştere generală şi dintr-o majorare individuală. Atât muncitorii, cât şi personalul TESA beneficiază de o primă de rezultat pe 2007 egală cu un salariu individual brut la data acordării primei, în valoare de minimum 900 de lei.

După consultarea cu angajaţii, sindicatele şi administraţia au semnat ieri-dimineaţă un acord, urmat de reluarea lucrului în jurul orei 13.00. Cel târziu luni, producţia uzinei va intra în ritmul normal, a anunţat administraţia.

Potrivit presei franceze, greva generală de la Dacia Piteşti a determinat scăderea producţiei modelului Logan cu 15.000 de unităţi faţă de grafic, ceea ce ar putea duce la neatingerea cifrei de 320.000 de modele Logan şi Sandero produse în cursul acestui an şi la ratarea ţintei grupului Renault. Potrivit site-ului specializat autoplus.fr, pierderile uzinei ar depăşi deja 150 de milioane de euro, deoarece, în condiţiile grevei, numai câteva zeci de vehicule au fost asamblate în fiecare zi, faţă de 1.300 de maşini în mod obişnuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII