19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePronunţare amânată în dosarul exploziei de la Mihăileşti

Pronunţare amânată în dosarul exploziei de la Mihăileşti

După mai multe ore de deliberări, Curtea de Apel Galaţi a amânat ieri pronunţarea în dosarul privind explozia de la Mihăileşti pentru luni, 3 martie. Curtea de Apel Galaţi urmează să pronunţe o hotărâre definitivă şi irevocabilă în acest dosar cu zeci de părţi.

Reamintim că explozia de la Mihăileşti, produsă pe 24 mai 2004, a provocat moartea a 18 oameni – jurnalişti, pompieri, localnici şi persoane aflate întâmplător în zonă, precum şi a şoferului autocisternei. De asemenea, au fost rănite grav 13 persoane – şeful de post din Mihăileşti, pompieri şi localnici, care au necesitat până la nouă luni de îngrijiri medicale. Opt autovehicule au fost distruse, dintre care două autospeciale de pompieri şi cisterna care transporta azotatul de amoniu. Explozia a provocat în şosea un crater cu un diametru de 21 de metri şi o adâncime de 6,5 metri. Pagubele au fost evaluate la 269.000 de lei.

 

Condamnaţi de judecătorie, achitaţi de tribunal

 

Pe 20 decembrie 2006, Judecătoria Focşani i-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare pe administratorul Ney Transport SRL Craiova, Ionel Ionuţ Neagoe, pe patronul Mihtrans SRL Craiova, Mihai Gună, şi pe fostul director al combinatului Doljchim din Craiova, Ion Gherghe. De asemenea, instanţa a dispus plata unor despăgubiri civile în valoare totală de 3,24 milioane de lei şi 430.000 de euro celor peste 40 de petenţi care s-au constituit părţi civile în proces.

Pe 5 octombrie 2007, în urma apelului formulat de inculpaţi, Tribunalul Focşani a desfiinţat sentinţa dată de judecătorie şi i-a achitat pe cei trei acuzaţi, motivând existenţa unui caz fortuit. Prin aceeaşi hotărâre a Tribunalului Focşani au fost respinse toate pretenţiilor civile solicitate pe parcursul procesului.

Reprezentanţii victimelor carnagiului petrecut la Mihăileşti pe 24 mai 2004 au făcut însă recurs, asupra căruia urmează să se pronunţe luni Curtea de Apel Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS