26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAndrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu

Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu

Curtea de Apel Bucureşti a respins ieri definitiv şi irevocabil recursul declarat de Ana Maria şi Tamara Tinu împotriva sentinţei ce a stabilit că Andrei Iucinu este fiul fostului director al ziarului Adevărul, Dumitru Tinu. Decizia Curţii de Apel a menţinut sentinţa dată pe 21 mai 2007 de Tribunalul Bucureşti în procesul având ca obiect stabilirea paternităţii lui Andrei Iucinu, potrivit căreia acesta a fost recunoscut ca fiu al jurnalistului.

Judecătorii au reţinut că între ziarist şi Emilia Iucinu „a fost dovedită o convieţuire permanentă, iar întreţinerea materială s-a exercitat benevol şi în mod substanţial în favoarea copilului minor“, dar şi că Dumitru Tinu a contribuit „în mod real la acoperirea cheltuielilor legate de creşterea, educarea, dezvoltarea intelectuală şi pregătirea profesională a minorului“, pe care îl numea „băiatul meu“.

„Această atitudine a prezumtivului tată poate fi interpretată ca o mărturisire tacită de paternitate, o mărturisire care prin sine însăşi nu atrage stabilirea relaţiei de filiaţie, dar care întrerupe evoluţia termenului de prescripţie a acţiunii“, se mai arată în motivarea instanţei.

În afară de aceste argumente au avut mare greutate probele expertizei medico-legale pentru cercetarea paternităţii. Concluziile înrudirii biologice între Andrei Iucinu şi Elena Pârvan (sora lui Dumitru Tinu) şi Tinu Virgil (nepotul de frate precendent al lui Dumitru Tinu) au arătat că există o relaţie de înrudire de 94,43%, respectiv de 89,21%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS