21.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate14 milioane de euro pentru situaţiile de urgenţă

14 milioane de euro pentru situaţiile de urgenţă

Cele cinci consilii judeţene din Oltenia vor putea atrage suma de 14 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă. Marilena Bogheanu, directoarea Agenţiei de Dezvoltare Regională, a declarat că toate cele cinci consilii se vor constitui într-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară care va avea ca obiectiv atragerea celor 14 milioane de euro printr-un proiect de creare a unei baze regionale pentru situaţiile de urgenţă.

„În cadrul acestui proiect se vor achiziţiona vehicule şi alte echipamente specifice pentru bazele regionale şi judeţene pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. Valoarea unui proiect va fi între trei şi 15 milioane de euro. Încă din etapa de constituire a asociaţiei trebuie să stabilim câte echipamente merg în fiecare judeţ, pentru că proiectul va fi adaptat fiecărei regiuni. De exemplu, în Gorj, pentru zonele muntoase, poate va fi nevoie de ambulanţe 4X4“, a spus Marilena Bogheanu.

Directoarea ADR Oltenia a adăugat că, probabil, după finalizarea implementării programului, ministerul de resort va permite lărgirea obiectivelor asociaţiei de dezvoltare formate din cele cinci consilii judeţene din regiune.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS