19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria ne bate cu zăpadă

Primăria ne bate cu zăpadă

Cât mai trebuie să înghiţim pe nemestecate veşnica scuză „iarna ne-a luat prin surprindere“? Ninsoarea i-a prins nepregătiţi pe edilii Băniei. Orice alt răspuns este contrazis de realitate. De ce îşi încasează salariile întregi dacă sunt competenţi doar pe jumătate?

Oamenii care au trecut prin centru şi pe străzile principale au avut prilejul să constate cât au „transpirat“ lucrătorii primăriei pentru bunăstarea oraşului. Numai pe străzile principale, însă, căci locuitorii cartierelor craiovene au fost lăsaţi la mila soarelui sau să se descurce fiecare cum poate. Câţi nu au dat la lopată sau nu au omorât motorul maşinii încercând să iasă de pe străduţe sau alei troienite? Un taximetrist craiovean a rezumat cât se poate de bine efortul „titanic“ depus de autorităţi pentru destroienirea Craiovei:„În faţa primăriei au curăţat de zici că e primăvară, dar prin cartiere au uitat să deszăpezească“.

Pe marile artere de circulaţie au curăţat cu atâta dedicaţie, încât au raşchetat şi limitatoarele de viteză. Toată zăpada a fost împinsă la marginea străzii, formând acei parapeţi înalţi de un metru, dacă nu mai bine, care nu aşteaptă decât îngheţul, ca să devină parte permanentă din peisajul urban până la primăvară. O persoană care s-a întors de curând din Valea Jiului ne-a povestit că, trecând prin Târgu Jiu, a văzut că zăpada era încărcată în camioane şi scoasă în afara oraşului. La noi, însă, autorităţile se joacă alba-neagra cu nămeţii: uite-o în stradă, uite-o pe trotuar! Oamenii curăţă trotuarele şi maşinile blocate şi aruncă zăpada în stradă, că nu au altă posibilitate. Numai că muncesc de pomană, că trec plugurile şi împing zăpada înapoi pe trotuare. Astfel că pietonii sunt de multe ori obligaţi să meargă pe stradă, riscând „doar“ să fie loviţi de vreo maşină.

Utilajele de deszăpezire scoase pe străzi de autorităţi s-au dovedit insuficiente. Mai mult decât atât, nu o dată s-a întâmplat ca acestea să rămână înzăpezite ori să se defecteze. Ca o ironie, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj au declarat că drumarii doljeni vor cumpăra patru utilaje de deszăpezire noi. Stimabililor, acum v-aţi gândit la utilaje noi?

Cu siguranţă că aceia pe care mai-marii oraşului i-au lăsat să se descurce cum pot pe străzile troienite din Craiova s-ar plânge, dar vocile lor nu se aud însă din spatele nămeţilor. Răsare el, soarele…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII