19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumarii se împrumută pentru utilaje

Drumarii se împrumută pentru utilaje

Operatorul de întreţinere a drumurilor din subordinea administraţiei judeţene va contracta în următoarea perioadă un credit pentru a se dota cu utilaje de deszăpezire. Conducerea Societăţii Comerciale Lucrări Drumuri şi Poduri, dar şi mai-marii judeţului au luat această hotărâre după ce au constatat că utilajele aflate în prezent în dotarea unităţii nu pot face faţă căderilor masive de zăpadă, aşa cum s-a întâmplat în ultima săptămână.

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, a declarat că administraţia judeţului avea deja în vedere dotarea societăţii de drumuri cu utilaje moderne pentru întreţinerea şi reabilitarea drumurilor, însă la achiziţia maşinilor se va urmări acum adaptarea acestora pentru iarnă.

„Mi s-a părut că tot ce am făcut acum la deszăpezire nu a fost suficient. Ne propuseserăm să cumpărăm utilaje pentru asfalt, dar am stabilit să luăm patru utilaje mari, care să fie folosite vara la transport, iar iarna să li se pună plug în faţă şi sărăriţe în spate“, a precizat şeful administraţiei judeţene.

Potrivit lui Prioteasa, SC LDP are deja în conturi 35 de miliarde de lei vechi, bani repartizaţi de consilierii judeţeni pentru echipamente, urmând ca unitatea din subordinea consiliului să se împrumute în bancă de alte 50 de miliarde de lei vechi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS