18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRăspundem cititorilor

Răspundem cititorilor

N-a putut ajunge la prefect

Daniela Oprea din Amărăştii de Jos – Dolj ne-a scris că a vrut de mai multe ori să se înscrie în audienţă la prefectul de Dolj, dar nu a reuşit deoarece gardienii nu au vrut să înscrie pe listă decât 20 de persoane. Semnatara scrisorii dorea să-l informeze pe prefect că este moştenitoarea mamei sale Ana Cornela Stroie, că a făcut cerere de retrocedare a terenurilor pe Legea nr. 1/2000 şi nici până la această dată nu a fost pusă în posesie. Doamna Oprea are un copil cu handicap grav, a locuit în Craiova, dar, pentru că nu a mai putut plăti întreţinerea la apartament, a fost evacuată, ajungând să trăiască din mila părinţilor. „Vă rog să mă ajutaţi să aduc la cunoştinţa prefectul situaţia mea“. scrie în final Daniela Oprea

GdS: Doamna Oprea, dacă prefectul va citi aceste rânduri, înseamnă că dorinţa v-a fost în deplinită.

Ceartă pe mejdină

Mihail Badea şi Ion Badea, din satul Sălcuţa, comuna Calopăr, ne-au trimis o scrisoare prin care se plâng de comportamentul abuziv al viceprimarului Florea Lungu, care l-a ameninţat în scris cu o amendă de zece milioane de lei vechi dacă nu-şi rezolvă cearta pe care o are cu vecinul său, Cîrstea Ion, pentru hotarul dintre proprietăţi. Familia Badea crede că vicele s-a comportat partinic şi abuziv, în sensul că ameninţarea nu se bazează pe nici un articol din codul penal sau civil.

GdS: Domnilor, cearta pe hotarul dintre proprietăţi nu o poate rezolva viceprimarul unei localităţi, ci doar instanţa de judecată!

Expert trăsnit

Domnul Modoalcă Gheorghe, din Calafat, s-a plâns redacţiei de faptul că soţia sa ar fi trebuit să moştenească o parte dintr-un imobil cu demisol şi parter situat în zona centrală a oraşului, dar că nu le-a moştenit din pricina unui expert judiciar. Nemulţumit de expertiza pe care expertul Ion Popescu a depus-o la instanţa de judecată, Modoalcă s-a adresat cu o plângere Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat încă din luna aprilie 2007. Petentul se plânge că nici până la această dată nu a primit un răspuns. Modoalcă este şi acum nedumerit cum un expert judiciar a putut să aprecieze o casă cu opt camere construită din cărămidă, în centrul Calafatul, cu demisol şi parter la derizoria sumă de nici 200 de milioane de lei!

GdS: Nici noi nu înţelegem, dar experţi trăsniţi am mai cunoscut!

Mioara DRAGALINA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU