18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCu poneiul prin Europa

Cu poneiul prin Europa

La 42 de ani, o artistă din Austria a decis să facă înconjurul lumii însoţită de un ponei. Femeia spune că a nu a avut un motiv anume pentru această călătorie, ci că aşa s-a nimerit, deşi părinţii nu prea sunt de acord. Ea spune că îi place foarte mult să călătorească, dar este pentru prima dată când tovarăşul său de drum este un căluţ, pe nume Asterix.

Petra a ajuns joi în Munţii Parâng din greşeală, deoarece se foloseşte doar de hartă şi nu are un aparat de orientare GPS. A plecat în luna mai din Grandz, Austria, şi vrea să ajungă la mare, în Grecia. Ea povesteşte că face zilnic cam 50 de kilometri, deoarece poneiul nu poate să meargă mai mult, şi a rămas impresionată de ţara noastră. „Am fost în Ungaria, acum în România, voi merge în Bulgaria, apoi sper să ajung în Grecia. Nu se ştie niciodată, poate mă voi opri, dar acum sunt hotărâtă să plec pe acest traseu. Vreau să ajung la mare pentru că este mai cald şi aici se apropie iarna. Îmi place în România, este superbă cu adevărat. Am avut şi experienţe mai urâte, dar e frumos. Oamenii sunt primitori şi m-au ajutat. De obicei, când mă văd, exclamă că este minunat că am venit aici“, a declarat Petra.

Femeia spune că l-a ales pe poneiul Asterix, care are nouă ani, pentru această călătorie deoarece este un prieten adevărat şi foarte puternic. „Îi spun «Tigrul» deoarece este puternic şi vrea să fie respectat. Nu îi place să pună oamenii mâna pe el, de aceea am evitat cât s-a putut oraşele. Cu căluţul este prima mea călătorie prin Europa. Am călătorit înainte foarte mult, dar fără cal. Pe el pot să-l conduc. Este un adevărat prieten, un ajutor, dar este câteodată încăpăţânat“, a mai afirmat Petra.

Femeia spune că nu are nevoie de bani decât atât cât să trăiască ea şi căluţul, iar pentru această călătorie a renunţat la casă, maşină, telefoane sau alte plăceri. Susţine că nu îi este frică deoarece se consideră o femeie puternică, iar de obicei ştie să rezolve problemele şi să le gestioneze.

Turiştii aflaţi în aceste zile în Parâng au privit-o cu admiraţie pe austriacă, iar cu căluţul Asterix şi-au făcut fotografii. „Este interesantă femeia aceasta şi cred că tot ce face ea este demn de toată lauda. Şi femeie, şi să călătoreşti pe jos atâta însoţită doar de un ponei… Trebuie să ai mare curaj“, a spus un turist. „Este extraordinar ce face această femeie. Am văzut-o când a venit, iar iniţial credeam că a închiriat poneiul pentru a-şi transporta bagajele. Am mers să văd dacă are nevoie de ceva, însă este bine şi are tot ce îi trebuie. Are mult curaj şi este de admirat“, a afirmat Dumitru Bârlida, salvamontist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU