23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasa de pariuri nu plăteşte când greşeşte

Casa de pariuri nu plăteşte când greşeşte

După ce s-au bucurat că au „dat“ într-o cotă de 9 la unul dintre meciurile de pe bilet, ceea ce ar fi însemnat un câştig mediu de aproximativ 2.500.000 de lei vechi de fiecare, cinci craioveni, împătimiţi ai pariurilor sportive, au constatat că nu vor primi banii de la agenţie deoarece aceasta nu îşi asumă responsabilitatea şi nu plăteşte pentru greşelile de afişare a cotelor meciurilor.

Sorinel Bălan, Cune Jairzihnio şi Cristian Antonie împreună cu alţi doi prieteni, toţi din Craiova, au băgat marţi bilete la agenţia de pariuri Global Sport Bets nr. 28 din cartierul Craioviţa Nouă. Unul dintre meciurile alese de ei, Spania – SUA, meci de baschet, avea cota 9 în favoarea SUA, ceea ce înseamnă că, dacă pentru oricare 100 de lei pariaţi pe faptul că această echipă va învinge, câştigul ar fi de 900 de lei. Conform www.primerabets.ro, câştigul se calculează înmulţind miza cu cota pronosticului exact (în situaţia mai multor meciuri, cu produsul cotelor pronosticurilor exacte). Pe biletele jucate, cei cinci craioveni ar fi trebuit să încaseze de la agenţia de pariuri în medie 2.500.000 de lei vechi fiecare.

„Nu vor să ne dea banii. Au blocat meciul şi l-au scos de pe teletextul unde era afişat. Când s-a terminat meciul şi au revenit cu afişajul, cotele erau inversate. Au spus că acea cotă de 9 a fost o greşeală. Acum vor să ne dea cotă 1,05. Ar fi trebuit să luăm cam două milioane şi jumătate fiecare, dar aşa, luăm doar a zecea parte din sumă“, a declarat Sorinel Bălan, unul dintre tinerii păgubiţi de cota buclucaşă.

Casa de pariuri e apărată de regulament

 

Cei cinci tineri au făcut o sesizare şi către Secţia 5 Poliţie din Craioviţa Nouă. Lucrătorii secţiei de poliţie l-au contactat pe directorul agenţiei pentru o rezolvare amiabilă a neînţelegerii. Directorul agenţiei de pariuri, Adrian Grigore, a prezentat regulamentul de funcţionare a casei de pariuri, care stipulează la articolul 5.2 că, „în cazul greşelilor apărute la tipărirea ofertei sau la schimbările ulterioare, organizatorul ia în considerare datele înscrise pe suportul magnetic propriu“, conform paginii de internet a Global Sport Bets, www.gbs.ro. În cazul în care conflictul nu se rezolvă pe cale amiabilă, păgubiţii pot da în judecată casa de pariuri.

Adrian Grigore a explicat că, din cauza unei erori, cota meciului în cauză a fost primită greşit, în sensul că a fost inversată, cota SUA fiind de numai 1,05. Din acest motiv, nu va plăti câştigul calculat de pe biletele de pariuri, chiar dacă pe acestea este înregistrată cota iniţială. „Cota de 9 a fost transmisă greşit de centru. În regulamentul caselor de pariuri scrie că, în cazul în care cota este greşită, se practică o cotă normală de pe piaţă, în acest caz 1,05. După ei, ar fi logic să încaseze banii, dar suntem acoperiţi de regulament. Nu avem voie să le dăm banii pe o cotă inversată“, a declarat Adrian Grigore.

Cune Jairzihnio, unul dintre cei păgubiţii de cota greşită, a declarat: „Dacă băgam zece milioane, ce făceam? Asta e. Nu am ce să fac, doar nu mă apuc acum să îi dau în judecată pentru trei milioane“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS