15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Protectiei Civile

Ziua Protectiei Civile

Protectia Civila doljeana, aflata acum in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Oltenia“ al judetului Dolj, a sarbatorit ieri 74 de ani de la infiintare.


Daca la inceput Apararea Civila a fost conceputa ca o forma de aparare impotriva atacurilor aeriene, institutia si-a largit atributiile, incluzând acum si pirotehnisti specializati in depistarea si dezamorsarea bombelor neexplodate, ori gasirea cu ajutorul unor câini specializati a victimelor unor dezastre. Aceasta este, de fapt, noua linie de actiune a apararii civile – interventia in caz de dezastre.


Festivitatile prilejuite de Ziua Protectiei Civile au inclus ieri mai multe demonstratii ale specialistilor din cadrul ISU Oltenia. Printre altele, pompierii de la Descarcerare au taiat cu ajutorul uneltelor speciale mai multe caroserii de masini, pirotehnistii au simulat dezamorsarea unor bombe, au fost prezentate costumele de protectie antichimica si antiradiatii, dar si sirenele cu o putere de 2.000 de wati. „Indiferent ca este vorba de un incendiu, de o explozie, de inundatii, orice astfel de eveniment nedorit inseamna pentru noi un dezastru pentru care trebuie sa fim pregatiti sa intervenim“, a declarat col. Liviu Raducan, comandantul ISU Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS