19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn ucigas incestuos vrea reducerea pedepsei

Un ucigas incestuos vrea reducerea pedepsei

Un detinut condamnat la detentie pe viata pentru ca si-a violat si ucis fiul spera sa obtina clementa judecatorilor doljeni, carora le-a solicitat o reducere a pedepsei.


Marin Scarlat, de 54 de ani, din Râmnicu Vâlcea, este de 13 ani in spatele gratiilor pentru ca si-a ucis fiul in vârsta de numai sase ani. Dupa cum au stabilit judecatorii, Scarlat intretinea de mult timp relatii sexuale cu fiul lui. In noaptea de 17 spre 18 iunie 1993, barbatul s-a dus peste copil si i-a cerut sa se dezbrace. Baietelul s-a impotrivit, sustinând ca nu vrea si ca este obosit. Enervat de refuz, tatal a pus mâna pe un cutit si si-a injunghiat copilul de nenumarate ori in piept si abdomen.


Marin Scarlat a fost arestat preventiv câteva ore mai târziu. Trimis in judecata de procurori, a fost gasit vinovat de Tribunalul Vâlcea, judecatorii condamnându-l la detentie pe viata pentru savârsirea infractiunilor de omor deosebit de grav si relatii sexuale cu persoane de acelasi sex.


Hotarârea a ramas definitiva si irevocabila dupa ce Curtea de Apel Pitesti si Curtea Suprema de Justitie au respins apelul, respectiv recursul condamnatului.


Speranta liberarii conditionate


Aflat acum in Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, detinutul Scarlat incearca, dupa 13 ani de detentie, sa obtina o reducere de pedeapsa. El a solicitat Tribunalului Dolj sa-i inlocuiasca pedeapsa detentiei pe viata cu pedeapsa inchisorii, putând astfel sa beneficieze, spre exemplu, de liberare conditionata. Mai mult, sustine in cererea sa ca a savârsit fapta sub influenta unei suferinte psihice, capatate in urma unui accident de circulatie petrecut in 1987. Expertiza psihiatrica a stabilit insa chiar inainte de trimiterea in judecata ca Marin Scarlat avea discernamânt in momentul comiterii faptei. Procesul se afla pe rolul Tribunalului Dolj, având primul termen chiar astazi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII