15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoar un câine in apartament

Doar un câine in apartament

Numarul de câini de companie pe care un craiovean ii poate creste in apartament ar putea fi limitat la unu, conform unui proiect de hotarâre propus spre dezbatere consiliului municipal.


Initiativa de a restrictiona numarul de câini de apartament din blocurile Baniei a fost determinata de numeroasele sesizari ale craiovenilor, a aratat ieri Teodor Radu, consilierul juridic al primarului Craiovei. Este vorba de un proiect de hotarâre care vizeaza cresterea unui singur câine intr-o locuinta de la bloc, sub rezerva ca documentul ar putea fi modificat pâna la sedinta ordinara a consiliului local municipal in care urmeaza sa fie prezentat. „Pe adresa Primariei Craiova s-au trimis nenumarate cereri, la audientele domnului primar au venit foarte multe persoane care reclama deranjul si mizeria provocate de câinii de companie, iar in cadrul programului «Fii vocea cartierului tau!» problema a fost reluata, ceea ce ne-a indreptatit sa actionam. Nu cred ca trebuie sa asteptam ca fiecare craiovean sa vina la usa primariei. Nu a fost inca intocmit un referat de specialitate, dar stiu ca legea permite instituirea unor reguli in acest sens, atât din partea autoritatii publice, cât si din partea asociatiilor de proprietari“, a declarat Teodor Radu.


Potrivit normelor metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, asociatia poate stabili anumite reguli de convietuire prin hotarâre a Adunarii Generale, iar locatarii dintr-un condominiu sunt obligati sa respecte aceste reguli. De asemenea, asociatia este obligata sa ia act si sa aplice prevederile adoptate de autoritatea publica locala. Seful Serviciului coordonare asociatii, din cadrul Primariei Craiova, Marian Giubelan, spune ca exista cadru legal pentru o eventuala limitare a numarului de câini de companie. „Legislatia permite decizii de aceasta natura, mai ales ca acesti câini cresc si traiesc si pe domeniul public, si in partile proprietate comuna ale condominiilor, fiindca nu cred ca pot fi tinuti numai in casa. Mai este vorba si de pastrarea linistii, a normelor de conduita, precum si de obligatia consiliilor locale de a asigura respectarea acestor norme“, a spus Marian Giubelan. El a precizat ca exista mai multe astfel de restrictii adoptate de administratii din tara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII