19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de credinciosi s-au rugat la sfintele moaste

Mii de credinciosi s-au rugat la sfintele moaste

Miercuri seara, in ajunul praznicului Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, mii de credinciosi craioveni au participat la procesiunea cu sfintele moaste aflate in Catedrala Mitropolitana „Sfântul Dumitru“ din Craiova, pe strazile centrale ale orasului. Racla cu moastele Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, ale Sfintei Mucenite Tatiana si Sfintilor Mari Mucenici Serghie si Vah a fost insotita de un sobor de arhierei, preoti, diaconi, monahi si credinciosi pe traseul: Catedrala – Biserica „Sfântul Gheorghe Vechi“ – Universitate – Prefectura – Catedrala.


Credinciosii craioveni au asteptat ore in sir sa sarute sfintele moaste


Momentele liturgice au fost oficiate de Inalt Prea Sfintia Sa Teofan, Mitropolitul Olteniei, impreuna cu Prea Sfintitul Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, ierarhii Sinodului Mitropolitan (Prea Sfintitul Gherasim, Episcopul Râmnicului, Prea Sfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, Prea Sfintitul Gurie Gorjeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, Prea Sfintitul Irineu Slatineanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Râmnicului), preoti si diaconi din Arhiepiscopia Craiovei.


Alaiul bisericesc a fost insotit de maicute, de studenti la Teologie si membri ai Asociatiei Studentesti Crestin-Ortodoxe care au purtat torte si lumânari aprinse in mâini, de jandarmi, dar si de fanfara militara. La intoarcere, sfintele moaste au fost depuse pe esplanada din fata Catedralei Mitropolitane, pentru ca toti credinciosii prezenti sa se poata inchina, iar soborul de arhierei, preoti si diaconi a savârsit, la ceas de seara, Acatistul Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Credinciosii au avut posibilitatea sa se roage, sa se inchine si sa sarute racla cu sfintele moaste, asteptându-si rândul ore in sir.


Sfântul Dumitru, ocrotitorul Craiovei


Procesiunea cu sfintele moaste reprezinta un popas duhovnicesc in atmosfera de sarbatoare a Zilelor Craiovei, prilejuita de cinstirea ocrotitorului orasului Craiova si al Catedralei Mitropolitane, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS