18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiscul da iama in fustele lui Samir

Fiscul da iama in fustele lui Samir

Daca vreti sa va innoiti garderoba si nu v-ati hotarât de unde sa cumparati hainele, finantele doljene va dau o sugestie: chiar din depozitele lor. Pe 1 noiembrie, fiscul scoate la vânzare mii de blugi, fuste, maiouri, sacouri si bermude pe care spera sa obtina cel putin 500 de milioane de lei.


Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj vinde tot ce prinde pentru a recupera din creantele de mii de miliarde de lei pe care le are de recuperat de la firmele private cu datorii la bugetul consolidat al statului. Pe lânga utilaje, terenuri si cladiri, finantele si-au aplecat privirea si asupra confectiilor. Dupa ce a ramas cu ochii in soare in urma „relatiei“ cu Samir Sprânceana, DGFP a pus sechestru pe stocul de imbracaminte pentru barbati si femei apartinând firmei Kira Fashion, patronata de controversatul om de afaceri, acuzat de rambursari ilegale de TVA de 600 de miliarde de lei. Produsele sunt pentru toate gusturile: bluze si pantaloni de dama, fuste din blugi si simple, maiouri si camasi de dama, sacouri sau bermude din in. Pretul de pornire al licitatiei organizate de fisc este 493 de milioane de lei cu TVA inclus.


Nici un leu recuperat de la Sprânceana


DGFP a incercat si in luna august sa vânda câteva sute de bucati din acelasi lot de confectii, dar nu a obtinut nici un leu. Surse din cadrul fiscului doljean au declarat pentru GdS ca la respectiva licitatie nu s-a vândut nici un produs si ca, mai mult, nimeni nu a venit nici macar sa vada cum arata produsele, desi ele au fost sechestrate din magazin, deci erau noi. Sursele mentionate au precizat ca in cazul in care nu se vor vinde nici de aceasta data, produsele vor fi reevaluate la un pret inferior. Finantistii sunt loviti de ghinion in incercarea de a-si recupera prejudiciul de la Sprânceana. Sechestrul pus pe o linie tehnologica de fabricare a blugilor evaluata la peste 45 de miliarde de lei a fost suspendat automat, deoarece Tribunalul Dolj a acceptat deschiderea procedurii de faliment a SC Kira Group, apartinând aceluiasi Samir Sprânceana. DGFP va trebui astfel sa astepte rezultatul licitatiei organizate de un lichidator independent care poate vinde utilajele la orice pret doreste fara sa ceara aprobarea nimanui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU