18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasatoria bate divortul

Casatoria bate divortul

Oltenilor le-a revenit pofta sa-si puna pirostriile si sa spuna „da“ in fata ofiterului de stare civila. Numarul casatoriilor a crescut simtitor in ultimii trei ani, in timp ce numarul divorturilor in judetul Dolj este in scadere.


Numarul craiovenilor care au hotarât sa isi uneasca destinele a fost pâna in aceasta perioada a anului extrem de mare. „In septembrie am avut o cerere mare de oficieri de cununii civile. Cele mai multe solicitari au fost la sfârsit de saptamâna. Am avut in aceste luni, doar sâmbata, peste 80 de oficieri de casatorie, iar duminica, numarul acestora a fost la fel de numeros. Sâmbata trecuta am avut 47 de cupluri care s-au casatorit“, a mentionat Aurelia Stanescu, sef serviciu, din cadrul Oficiului de Stare Civila Craiova. In ciuda tarifului destul de piperat – zece milioane de lei – multi tineri aleg sa se cunune civil in Sala mare a Primariei Craiova si sa rosteasca „da“ in fata primarului Craiovei. Din datele statistice oferite de reprezentantii Oficiului de Stare Civila din Craiova, in perioada 1 ianuarie – 1 octombrie 2006 s-au inregistrat 2.050 de casatorii, in luna septembrie numarul perechilor care s-au cununat civil depasind 500.


„Barbatul isi doreste siguranta, femeile isi doresc protectie“


Potrivit sociologilor si psihoterapeutilor, motivele barbatilor sunt total diferite de cele ale femeilor atunci când aleg sa se casatoreasca. „In ultimii ani, majoritatea oamenilor au inceput sa aiba speranta ca ziua de mâine va fi mult mai buna decât cea de azi, ca o data cu intrarea in Europa se vor schimba si conditiile de trai. Acestea sunt o parte din motivele care i-au determinat pe craioveni sa spuna adio celibatului, sa prefere viata in doi singuratatii. Ca psihoterapeut pot spune ca, de când e lumea, chiar daca e razboi sau pace, foamete sau trai bun, dragostea invinge, iubirea e vesnica si ii uneste pe oameni, ii determina sa treaca peste orice probleme. Barbatul isi doreste siguranta in camin, vrea sa aiba o casa in care sa il astepte familia, iar femeile isi doresc protectie, stabilitate sociala…“, a precizat Gina Chiriac, psihoterapeut din Craiova.


Statistica


La nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, in primele luni ale anului 2006, s-au inregistrat 10.072 de casatorii, cele mai multe fiind oficiate in judetul Dolj (31,7%), urmat de judetele Vâlcea si Olt. Tot in aceeasi perioada, in Dolj au fost cele mai putine divorturi, numarul acestora nedepasind 300.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU