18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLicitatie amânata din lipsa vânzatorului

Licitatie amânata din lipsa vânzatorului

Licitatia de vânzare a terenului in suprafata de 15.000 mp, situat pe digul Jiului, s-a amânat din cauza ca reprezentantii primariei, care ar fi trebuit sa vânda pamântul la un pret cât mai bun, nu au venit. Doar trei din cei sapte membri ai comisiei de licitatie au fost prezenti in sala, astfel incât situatia a fost penibila, pentru ca investitorii erau pregatiti sa liciteze pentru teren, dar nu avea cine sa-l vânda. „Nu avem cvorumul pentru desfasurarea licitatiei. Mai stam putin si studiem ce se face in acest caz“, a spus viceprimarul Gabriel Sanda, presedintele Comisiei de licitatie.


Dupa 30 de minute de asteptare, acesta a anuntat ca licitatia se amâna din cauza ca nu s-a intrunit majoritatea din membrii comisiei. Doi dintre salariatii primariei, care fac parte din comisie, nu au venit la licitatie pentru ca sunt in concediu, iar consilierii locali Dinca Roibu si Nicolae Predescu, si ei membri in comisie, nu s-au prezentat din motive ramase necunoscute. Licitatia s-a amânat pentru 17 august, dar nu vor mai fi primite alte oferte in afara celor trei depuse. Primaria ar fi trebuit sa scoata pe acest teren cel putin o jumatate de milion de euro. Este a doua oara când Primaria Târgu Jiu incearca sa vânda terenul, la prima licitatie prezentându-se doar un participant. Terenul are ca destinatie constructia de spatii comerciale.


Investitorii nu s-au mai intâlnit cu o asemenea situatie


La licitatia de ieri s-au prezentat trei ofertanti, doua societati comerciale si o persoana fizica. Una dintre societati reprezinta interesele unui investitor din Austria, iar din cealalta societate fac parte mai multi oameni de afaceri locali, in timp ce Aurel Vâlceanu a dorit sa cumpere terenul pe numele lui. Investitorii au ramas masca atunci când au vazut ca nu are cine sa le vânda terenul. Ruper Porranzl, investitorul austriac, a spus ca nu s-a mai confruntat cu o asemenea situatie. Acesta a spus ca nu va mai putea participa la licitatia de saptamâna viitoare pentru ca va fi plecat din tara. Societatea condusa de acesta vrea sa construiasca un complex comercial de tip mall, investitia ridicându-se la aproximativ 26 de milioane de euro. Reprezentantii investitorului austriac au spus ca au intentionat sa se retraga de la licitatie, dar au revenit asupra deciziei.


Cu o zi inainte de licitatie, reprezentantul unei firme locale a acuzat comisia ca a favorizat societatea investitorului austriac, in sensul ca aceasta a fost inscrisa dupa termenul stabilit, depunând chiar si o plângere penala impotriva comisiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS