19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorii institutelor culturale, verificati

Directorii institutelor culturale, verificati

Conducerea Institutului Cultural Român (ICR) este interesata de controlarea de catre CNSAS a dosarelor directorilor si directorilor adjuncti ai Institutelor Culturale Române din strainatate, sustinând ca, in cazul in care Consiliul se va sesiza, va pune la dispozitie toate datele de care dispune. Horia Roman Patapievici, presedintele ICR, afirma ca institutia pe care o conduce „saluta initiativa de a fi controlate dosarele directorilor Institutelor Culturale Române din strainatate“. Si pentru Mircea Mihaies, vicepresedinte ICR, problema prezinta interes.


„Este o problema care ne preocupa si o s-o intoarcem pe toate partile. Suntem gata sa avem o reactie in cazul in care ni se va solicita din partea CNSAS acest lucru“, a declarat Mihaies.


Acesta este de parere ca trebuie sa se stie cine reprezinta România pe plan cultural in strainatate, cu atât mai mult cu cât se cunoaste ca aproape jumatate din conducerea institutelor din strainatate a fost numita de fostul presedinte al ICR, Augustin Buzura, despre care s-a scris in mai multe rânduri ca ar fi colaborat cu Securitatea. Tot Mihaies sustine ca mai mult de jumatate din directorii institutelor culturale române din strainatate „sunt numiti de Buzura pe ultima suta de metri si au un mandat de dus pâna la capat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS