15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSapte limuzine pentru conducerea Companiei Huilei

Sapte limuzine pentru conducerea Companiei Huilei

Administratia Companiei Nationale a Huilei Petrosani a achizitionat in aceste zile sapte autoturisme de lux, un VW Passat si sase Ford Mondeo, in valoare de peste 120.000 de euro, desi in parcul auto exista masini relativ noi. Sefii minerilor sunt de parere ca bugetul alocat acestor achizitii nu este mare si ca masinile actuale nu vor iesi din uz, intrucât vor ajunge la unitatile miniere. Directorul general al CNH, Daniel Surulescu, a declarat ca masinile sunt absolut necesare companiei, in conditiile in care parcul auto este invechit, iar decizia de achizitionare a autoturismelor are la baza cheltuielile foarte mari cu parcul auto. „Fata de suma alocata s-au facut economii de circa doua miliarde de lei. Sumele cuprinse in Bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pentru achizitii de autoturisme sunt mai mari de cinci miliarde de lei. Decizia de a achizitiona autoturisme noi are la baza cheltuielile mari cu parcul auto generate de actualele masini, uzate fizic. Masina aflata la dispozitia mea, o Honda de teren, consuma prea mult, are aproape 800.000 km la bord si are o vechime de opt ani, in timp ce restul masinilor au toate peste patru ani vechime“, a declarat Surulescu.


Potrivit lui Surulescu, masinile, care vor fi inlocuite de la CNH cu limuzinele, vor fi repartizate la unitatile miniere, in locul Daciilor si al autoturismelor ARO, fabricate intre 1990 si 1995.


Pentru limuzina VW Passat, care va fi doar la dispozitia directorului CNH, minerii vor plati peste 20.000 de euro, in timp ce autoturismele Ford Mondeo costa 17.034 euro bucata.


Toate acestea se intâmpla in conditiile in care Compania Nationala a Huilei se numara printre societatile cu mari datorii la bugetul statului, in repetate rânduri fiind scutita prin hotarâri de guvern de plata unor importante sume la buget, tocmai in ideea de a supravietui si a se redresa financiar.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII