19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHot prins dupa noua luni

Hot prins dupa noua luni

Judecatoria Craiova a emis ieri un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele craioveanului Teodor Emil Stancu, de 37 de ani, cercetat pentru savârsirea in cursul anului trecut a doua infractiuni de furt calificat, dintre care una in dauna unei judecatoare. Din cercetarile politiei a rezultat ca pe 26 iulie 2005 Stancu a patruns intr-un birou al judecatorilor de la Curtea de Apel Craiova, de unde a sustras poseta judecatoarei Nicoleta Tandareanu. Intâmplarea s-a petrecut in timpul vacantei judecatoresti, când se afla foarte putina lume in incinta Curtii de Apel Craiova. Inclusiv personalul de paza, format din jandarmi, se limita la un singur subofiter, care in acel moment se afla la nivelul superior al cladirii.


Furt lejer la Curtea de Apel Craiova


Judecatoarea Tandareanu, fiind de serviciu in acea zi, venise la birou. A observat o persoana care se plimba prin curtea interioara a instantei, dar nu i s-a parut nimic suspect. Magistratul si-a lasat poseta in birou, apoi a iesit pentru câteva minute. Când s-a intors in birou, nu si-a mai gasit poseta, in care avea buletinul de identitate, permisul de conducere, cartile de credit, precum si suma de 100 de euro si 500.000 de lei. Nu l-a mai vazut nici pe individul pe care il observase in curtea din spatele cladirii.


Initial, fapta a fost inregistrata de politisti cu autor necunoscut. Aceeasi soarta a avut-o si spargerea apartamentului lui Alin Stoian, din Craiova, savârsita in noaptea de 25 spre 26 decembrie 2005. Din locuinta au disparut bunuri in valoare de circa 15 milioane de lei vechi. In urma unor informatii, politistii au reusit sa-l identifice pe autorul acestor fapte. Este vorba despre Teodor Emil Stancu, prins si retinut luni pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore. Ieri, Stancu a fost arestat preventiv pentru cele doua infractiuni de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS