19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCocos, trimis in judecata

Cocos, trimis in judecata

Craiovenii Marian Grigorie – zis Cocos, de 47 de ani, George Dorin Voinea – zis Smoala, de 32 de ani, si Constantin Gabriel – zis Gabi Alunecosu’, de 39 de ani, au fost trimisi in judecata de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Acestia sunt acuzati pentru savârsirea infractiunilor de fals, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani si evaziune fiscala.


Conform rechizitoriului intocmit de procurori, Cocos – in prezent arestat preventiv – ar putea intra in istorie drept cel care a incercat sa returneze o restituire ilegala de TVA cu bani obtinuti din alte restituiri ilegale de TVA.


Ancheta este continuata de DNA


Prin intermediul firmei sale, SC GRIGMA COM SRL, Marian Grigorie a obtinut o returnare ilegala de TVA de aproximativ zece miliarde de lei, in baza unor tranzactii fictive cu firme-fantoma, patronate de irakieni sau chinezi inexistenti. Simtind politia pe urme, Grigorie a incercat sa restituie suma obtinuta ilegal de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj, prin compensare cu alte… restituiri ilegale de TVA, aprobate la fel de usor de DGFP Dolj. Banii ilegal obtinuti au fost „spalati“ prin mai multe conturi ale mai multor firme.


In acelasi dosar a mai fost cercetat si Dumitru Mitarel, de 44 de ani, tot din Craiova, care s-a ales insa cu scoaterea sa de sub urmarire penala.


Nu acelasi noroc l-a avut lichidatorul judiciar Sorin Adrian Jianu, de 49 de ani, din Falcoiu – Olt, care este in prezent cercetat de DNA pentru modul suspect in care a vândut fabrica de conserve din Corabia, ce a ajuns pâna la urma in proprietatea lui Cocos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS