18.3 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZvonurile despre coruptie indeparteaza investitorii

Zvonurile despre coruptie indeparteaza investitorii

Ambasadorul Canadei, Excelenta sa Franco D. Pillarella, a venit in Craiova pentru a cunoaste mediul de afaceri si oportunitatile de investitii in regiunea Olteniei. Acesta considera ca România trebuie sa elimine coruptia si birocratia.


Ambasadorul a sosit ieri in Craiova pentru a participa la manifestarea „Zilele Canadei in Oltenia“, care are ca scop cunoasterea mediului de afaceri din Regiunea Oltenia, ocazie prin care prefectii si managerii din cele cinci judete ale Olteniei vor prezenta oportunitatile fiecarui judet si se vor intâlni cu reprezentantii mediului de afaceri canadian.


Franco D. Pillarella a declarat ca, desi in România sunt foarte multi investitori canadieni, deciziile lor sunt influentate uneori de zvonurile despre coruptia de aici. „Guvernul ar trebui sa tina cont de zvonurile legate de coruptie, deoarece acestea tin departe investitorii straini. Nu sunt vorbe. Acestea dauneaza imaginii României in lume. Stiu ca se fac eforturi si asta e un lucru bun, dar sunteti inca la inceput“, a spus ambasadorul.


Calculatoare si pentru scoli, si pentru prefectura


Autoritatile judetene vor prezenta in cadrul manifestarii „Zilele Canadei in Oltenia“ si rezultatele programului finantat de Ambasada Canadei – „Echipament IT pentru scolile din mediul rural din judetul Dolj afectate de inundatii“ – prin care au fost achizitionate calculatoare, imprimante si televizoare pentru sapte scoli si o gradinita din comunele afectate de inundatii. In urma acordului de finantare semnat intre ambasada si Nicolae Giugea, prefectul judetului Dolj, doua scoli generale din comuna Grecesti, scolile din comunele Brabova, Mischii, Robanesti, Bulzesti, scoala generala si gradinita din Cosoveni au primit câte un televizor, calculatoare, imprimante si jocuri educationale.


In plus, sapte profesori de la fiecare scoala participanta la proiect vor face cursuri in domeniul operarii pe calculator. Prefectura Dolj a facut economie la banii pe care Ambasada Canadei i-a dat pentru achizitionarea de calculatoare si a hotarât sa cumpere din banii ramasi cinci calculatoare si patru imprimante pentru dotarea institutiei. Acestea nu vor fi folosite decât pentru „managementul situatiilor de urgenta“, adica pentru intocmirea de rapoarte si situatii care trebuie trimise catre institutii si unitatile administrative in timpul diferitelor calamitati. Pe calculatoarele care vor ramâne la prefectura, ambasadorul a lipit o eticheta rosie pe care scrie „Canada“.


Legaturi intre mediul de afaceri canadian si cel din regiunea Olteniei


Franco D. Pillarella regreta ca nu a putut ajuta mai mult oamenii din localitatile doljene care au avut de suferit de pe urma inundatiilor. „Stiu ca acei oameni au trecut prin clipe grele si am fi vrut sa ii ajutam mult mai mult, dar pentru ca nu am dispus de mai multe fonduri, am hotarât sa ajutam copiii din aceste localitati si sa le facilitam accesul la informatii“, a explicat ambasadorul. Acesta considera ca rolul ambasadorilor este acela de a cunoaste si intelege oamenii din toata tara unde acestia isi desfasoara activitatea diplomatica, nu doar din Capitala. „Am venit aici ca sa stabilesc legaturi intre mediul de afaceri canadian si cel din regiunea Olteniei, care reprezinta un real potential de investitii in agricultura“, a precizat ambasadorul Canadei.


In cadrul aceleiasi manifestari va fi marcat, printr-un workshop la Universitatea din Craiova, si Anul Francofoniei, eveniment la care vor participa alaturi de conducerea si studentii Universitatii si reprezentanti ai Aliantei Franceze si ai Bibliotecii Franceze „Omnia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU