19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSimularile examenelor bat la usa

Simularile examenelor bat la usa

Semestrul al II-lea al acestui an scolar aduce elevilor doljeni din clasele terminale, a VIII-a si a XII-a, probele simularilor Testelor Nationale si Bacalaureatului.


Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a stabilit calendarul probelor, la nivel national, cu subiecte unice pe tara. Si in Dolj, simularile vor demara dupa cum urmeaza:


Testele Nationale – 2 martie, proba scrisa la Limba si literatura româna;


– 6 martie, Matematica;


– 10 martie, proba scrisa la alegere dintre Istoria Românilor sau Geografia României.


De asemenea, in Dolj au fost stabilite, pentru probele Testelor Nationale, 30 de centre de testare si doua centre de evaluare a lucrarilor – Grupul Scolar „Ion Mincu“ si Liceul Teoretic „Henri Coanda“ din Craiova.


Nici pentru liceeni probele de foc ale examenului de bacalaureat nu vor intârzia, iar acestea vor fi sustinute in 18 centre de examen, dupa cum urmeaza:


– 3 aprilie, proba scrisa la Limba si literatura româna;


– 6 aprilie, proba scrisa D (Matematica, Istoria Românilor sau Geografia României)


– 11 aprilie, probele E si F (la alegere din 16 materii din aria curriculara: Informatica, Limbi straine, Biologie, Economie, Psihologie etc). Lucrarile vor fi corectate de o comisie avizata de ISJ Dolj la Liceul de Informatica „Stefan Odobleja“ din Craiova.


Conform inspectorului scolar general al ISJ Dolj, Diana Busoi, notele obtinute de elevi la simulare nu vor fi trecute in catalog, iar subiectele si baremele de notare ale lucrarilor vor fi elaborate de Serviciul National de Evaluare si Examinare (SNEE) din Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS