19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtac la bancomatele din sudul tarii

Atac la bancomatele din sudul tarii

Carduri falsificate prin metoda „pisicuta“


Un miliard de lei vechi in doua zile. Atit au reusit sa fure din bancomate, folosind carduri falsificate, patru tineri din Craiova. Tinerii au fost prinsi la Deva de Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul IJP Hunedoara, dar se pare ca au actionat in trei judete. Arestati preventiv pentru 29 de zile pentru furt, furt calificat si incalcarea Legii privind comertul electronic, ei risca intre trei si 12 ani de inchisoare. Cosmin Tomescu, 25 de ani, Cristian Gavrila, 23 de ani, Stefan Cioroiu, 25 de ani, si Gabriel Ionescu, 31 de ani, aveau o metoda de lucru„importata“ din sudul Europei. Anchetatorii au stabilit ca ei au cumparat din strainatate carduri blank, precum si un aparat special de introdus in bancomate pentru a citi datele de identificare ale posesorilor de carduri. Initial, cei patru filau bancomatele, apoi inlocuiau dispozitivul de preluare a cardurilor cu unul propriu, numit „Pisicuta“, pe care il lasau in bancomat timp de 24 de ore. „Pisicuta“ inregistra toate cardurile care intrau in aparat si, pe linga codurile pin, furniza date si despre titularii conturilor. De exemplu, se putea afla chiar si data la care erau virate salariile, precum si diverse informatii confidentiale despre clienti. Dupa 24 de ore, „pisicuta“ era inlocuita cu dispozitivul original. Pe baza datelor inregistrate, acestia foloseau apoi aparatura pentru clonarea unor carduri in alb, pe care le utilizau pentru a sustrage bani din bancomate. In acest mod, infractorii au reusit sa faca rost de un miliard de lei in mai putin de doua zile. Politistii sustin ca au actionat in toate judetele din sudul tarii, mai ales in Dolj si in Gorj.


Doi patroni si doi studenti


Desi aveau o situatie materiala buna, doi aveau propria afacere, iar doi erau studenti, tinerii au ales o metoda rapida de imbogatire, dar care a dat batai de cap pina si politistilor. Astfel de metode sunt greu de depistat. „Practic, se lucreaza inteligent si nu prea ramin urme“, au precizat anchetatorii. Saptamina trecuta, cei in cauza au cazut in plasa politistilor, cu toate masurile de precautie pe care si le-au luat. Cei patru tineri aveau asupra lor carduri suspecte, care nu aveau inscriptionata denumirea vreunei banci. Tinerii au reusit sa fure numai in judetul Gorj peste 450 de milioane de lei de la cinci banci. La perchezitiile efectuate asupra lor au fost descoperite mai multe carduri falsificate, 300 de milioane de lei si telefoane mobile. Anchetatorii spun ca hotii se deplasau din localitate in localitate si montau „pisicuta“ in bancomate.


Ei preferau ATM-urile instalate in apropierea bancilor, pentru ca sint des utilizate. Craiovenii se deplasau prin tara cu un autoturism Cielo, de culoare verde. In masina au fost gasite peste 62 de carduri falsificate, 217 milioane de lei si mai multe telefoane mobile. Se pare ca acesti bani au fost sustrasi din bancomatele din Petrosani, Hateg si Deva, sustin politistii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS