19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevul Visan si teapa din Trinidad Tobago

Elevul Visan si teapa din Trinidad Tobago

Un adolescent din Slatina a fost trimis in judecata de procurorii craioveni pentru ca a „smecherit“ prin internet un cetatean din Trinidad Tobago


Florin Valentin Visan, de 17 ani si jumatate, elev in clasa a XI-a la Liceul Industrial Constructii de Masini din Slatina, s-a gindit, la inceputul lui 2004, sa faca rost de bani dind tepe pe internet. Utilizind adresa de mail michaelkral [email protected], adolescentul a postat pe site-ul de comert electronic e-Bay imagini ale unor telefoane mobile Sony Ericsson P 900, pe care le-a oferit la vinzare. Oferta era, bineinteles, fictiva.


Autorul inselaciunii s-a dovedit un amator


Pe 20 iunie 2004, Visan a fost contactat prin mail de Nigel Patrick Spicer, din orasul Diego Martin – Trinidad Tobago, care era interesat sa cumpere acel telefon. Dupa o scurta corespondenta purtata prin e-mail, Spicer a fost pina la urma convins sa transfere in România prin Western Union suma de 450 de dolari, reprezentind contravaloarea aparatului telefonic. Pe 23 iunie 2004, Visan a ridicat acesti bani de la Oficiul Postal nr.1 Craiova, fara sa se gindeasca prea mult la consecinte. Imediat dupa ce s-a vazut cu banii in buzunar, elevul slatinean s-a gindit sa incerce sa mai scoata ceva bani de la Nigel Patrick Spicer. L-a contactat pe mail si i-a comunicat ca, din greseala, i-au fost trimise nu unul, ci doua telefoane mobile, solicitindu-i sa mai trimita in România inca 300 de dolari. De aceasta data, cumparatorul n-a mai „pus botul“. Cind si-a dat seama ca a fost tras pe sfoara si nu isi va primi telefonul dorit, cetateanul din Trinidad Tobago a sesizat autoritatile, formulind plingere penala impotriva celui care l-a tras pe sfoara.


In urma unei fructuoase colaborari cu Interpolul, organele de politie din România l-au depistat fara prea mare greutate pe autorul tepei. In fata politistilor si procurorilor, elevul Florin Valentin Visan si-a dat pina la urma seama de gravitatea faptei comise, avind o atitudine sincera si cooperanta cu organele de cercetare penala, recunoscind toate acuzatiile care i-au fost aduse. Dosarul se afla acum pe masa magistratilor de la Judecatoria Craiova, dupa ce procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova au dispus trimiterea in judecata a adolescentului, sub acuzatia de inselaciune prin folosirea de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase, infractiune pedepsita cu inchisoare intre 5 si 15 ani. Fiind minor, elevul slatinean risca doar pina la sapte ani si jumatate de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII